14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Astoņi efektīvi risinājumi kā atbrīvoties no matiņiem uz sejas

 

volosy_na_lice_1600x1200

Iemesli, kāpēc uz sejas parādās liekais apmatojums. Matiņu parādīšanos uz sievietes sejas var izskaidrot ar hormonālo nestabilitāti, vai ar kortikosteroīfu uzņemšanu. Pirmajā gadījumā, sievietēm ir paaugstināts vīrišķo androgēno hormonu līmenis, parasti tas ir izskaidrojams ar ģenētiku. No šīs problēmas cieš apmēram 18% sieviešu. Atbrīvoties no nevēlamā apmatojuma var mājās un arī skaistumkopšanas salonā, visām, matiņu likvidēšanas, metodēm ir savi plusi un mīnusi.

1. Elektroepilācija

Elektroepilācijas laikā tiek iznīcināta matiņa sakne ar elektrostrāvas palīdzību. Šī ir ļoti efektīva procedūra, kura notiek ar nelielu atsāpināšanu. Elektroepilācija ir iespējama visiem matu tipiem. Tas aizņem daudz laika, toties rezultāts ir uz mūžu.

 

2. Lāzerepilācija

Lāzerepilācija pilnībā iznīcina mata folekulu, apstrādātajā vietā matu augšana vairs nenotiek. Lāzerepilācija ir iespējama tikai tumšiem matiņiem. Nedrīkst veikt cukura diabētiķiem, onkoloģijas slimniekiem, pie ādas izsitumiem, kā arī gaišu un sirmu matu īpašniekiem.

 

3. Fotoepilācija

Inovatīvs veids kā atbrīvoties no liekajiem matiņiem. Gaismas iedarbība kas tiek vadīta uz ādu, pilnībā iznīcina matu folekulas. Pēc procedūras mainās matiņu krāsa un struktūra. Pie foto epilācijas mīnusiem var nosaukt procedūras dārdzību un iespējamos apdegumus un efekts turas līdz 1.5 mēnesim.

 

4.Depilācijas krēms

Lēts un ātrs veids kā atbrīvoties no liekajiem matiņiem ne tikai uz sejas. Tā sastāvā ir vielas, kuras noārda proteīnu, kas atrodas matiņos. Krēms samazina matiņu augšanu uz sejas, procedūras rezultāts nav ilgs, bez tam, šis veids neder jūtīgai sejas ādai, jo var izsaukt alerģisku reakciju. Kā arī liels mīnuss ir krēma asā smirža (šī nav kļūda).

 

5. Šugarings

Depilācijas veids ar biezas cukura pastas palīdzību. Uz apstrādājamās ādas tiek uzklāta bieza dabīgās karameles kārta un tad noņemta kopā ar visiem matiņiem. Procedūru var veikt kā mājās, tā arī skaistumkopšanas salonā. Šugarings ir vislētākais no epilācijas veidiem. Bez tam- pēc tā nebūs ieaugušo matiņu. Diemžēl matiņi atsāk augt pēc 10-20 dienām.

 

6. Vaksings

Vaskings, vai vaska depilācija var tikt veikta mājās, tā aizņem maz laika, bet procedūras efekts ilgst līdz pat mēnesim. Matiņi pēc vaksinga kļūst gaišāki, trauslāki un vājāki. Mīnuss- sāpīga procedūra, bet ar katru reizi sāpes samazinās.

 

7. Balināšana mājas apstākļos

Matiņu pigmentāciju var samazināt ar balināšanu. Ņemat 3 hidroparīta tabletes, sasmalcināt tās trauciņā, pievienojat 1/2 tējk. ožamā spirta un pudelīti ar 3% ūdeņraža pārskābes šķīdumu.Ar vates tamponu apstrādājat tās vietas, kur aug nevēlamie matiņi.  Šis veids ir efektīvs, bet matiņi ātri ataug un ataugušās saknes izskatās ļoti slikti.

 

8. Cukura- citrona pīlings

Šis veids der tikai gaišiem matiem un gaišai ādai, jo citrona sula balina matiņus un epadermu- ādas virsējo slāni. Jums vajadzēs 2 ēdamkarotes cukura, 2 citrona sulas un 10 ēdamkarotes ūdens. Ar apļveida kustībām, iegūto masu, ierīvējat problēmzonās, ieteicams to darīt ir divas reizes nedēļā. Šī metode nederēs sievietēm, kurām ir alerģija uz citrusaugļiem.

 

avots: krasoved.ru

 

2 KOMENTĀRI

  1. Šobrīd esmu uzsākusi apmācību Estētiskās kosmetoloģijas kabinetā Esso Esthetics, piedāvāju VAKSĀCIJU.
    Praktizējos pie profesionālās meistarītes Ketijas Karlsones. Manas praktizēšanās laikā lieliskas cenas – 50% no pilnās summas. Šobrīd, kamēr vēl tikai mācos sanāk lēnāk, taču darbu veicu rūpīgi.
    Strādāju pēc pieraksta, tāpēc droši rakstiet vai arī zvaniet.

    Cena manas apmācības laikā:
    bikini dziļā vaksācija 7, 50 €
    bikini maliņas 6, 00 €
    kājas pilnā garumā 5, 75 €
    kājas līdz pusei, ceļus ieskaitot 4, 50 €
    padušu vaksācija 2, 50 € (vaksējot bikini vai kājas, padušu vaksācija 2, 00 €)
    rokas pilnā garumā 4, 00 €
    roku vaksācija līdz pusei 3, 00 €
    vēdera vaksācija “taciņa” zem nabas 1, 00 €
    kāju pēdu vaksācija- pirkstiņiem 1, 00 €
    krustu vaksācija 2, 50 €
    virslūpas vaksācija 1, 00 €
    (ja vaksē tikai virslūpu, tad 2, 00 €)
    Citas ķermeņa daļas (pilnas muguras, vēdera, krūšu, utt. ) 1, 50 -7, 50 €

    Strādāju pirmdienās, piektdienās un sestdienās!

    Tel.: 26701875. Atrašanās vieta: Brīvības iela 137, 3. stāvs, 301. kabinets.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.