5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

PROBLĒMA: LIELI IKRI? 3 Vingrinājumi to muskuļu samazināšanai

 

nogi 1.Ikru muskuļu samazināšanai ir noderīgi sekojošie vingrinājumi: 1.Izdariet piecus soļus uz pirkstgaliem, piecus uz pēdu ārējām malām, piecus uz papēžiem. Atkārtojiet vingrinājumu 10 – 15 reizes. 2.Staigājiet pa istabu sīkiem solīšiem 4 – 5 minūtes, periodiski mainot iešanu uz pēdu iekšējām malām ar iešanu uz pēdu ārējām malām. 3.Uz grīdas nolieciet dvieli un ar kāju pirkstiem satveriet to un paceliet. Atkārtojiet 10 reizes ar katru kāju.

2.Pie apaļīgām potītēm rekomendē sekojošus vingrinājumus: 1.Apsēdieties uz krēsla ar salocītiem ceļgaliem. Pēdas periodiski salokiet un atlokiet potīšu locītavu daļā, turklāt balstoties pret grīdu ar pirkstiem, tad ar papēžiem. Atkārtojiet vingrinājumu 10 – 15 reizes. 2.Tad iztaisnojiet kājas, neatbalstoties pret grīdu, un ar pēdām veiciet 10 apļveida kustības pa labi un pa kreisi. Kustības jāveic tikai potīšu locītavu daļā.

3.Pie kopējās vienmērīgas taukaudu uzkrāšanās rekomendē: 1.No sākotnējā taisna stāvokļa piecelieties pirkstgalos un nolaidieties uz pilnas pēdas. Sākumā temps ir lēns, ar pakāpenisku paātrinājumu. Visam ķermenim ir jājūt atlēcieni. Atkārtojiet vingrinājumu 40-50 reizes. 2.Izdariet palēcienus ar iztaisnotām kājām līdz 100 reizēm. 3.Lēcieni ar lecamauklu ar iztaisnotām kājām. Sāciet ar nelielu lēcienu skaitu un pakāpeniski to palieliniet. 4.Stāja taisna, stāvot paceļam kāju uz priekšu, līdz izveidojam 90 grādu leņķu pret pārējo ķermeni. Rokas izstiepiet uz priekšu plecu augstumā. Šādā stāvoklī izpildiet 5 – 6 palēcienus, mainot kājas. 5.Tupus stāvoklī vienu kāju iznesiet uz priekšu un, nesaliecot celi, uzzīmējiet gaisā pusapli, līdz kāja ir aizmugurē, tad atgrieziet to sākumstāvoklī. Atkārtojiet vingrinājumu 4 reizes un mainiet kājas. Visi vingrinājumu ir efektīvi tikai tādā gadījumā, ja tos izpilda katru dienu, turklāt rezultāti būs pamanāmi tikai pēc 1 – 2 mēnešiem.

 

5 KOMENTĀRI

  1. Kā nav kauna ko šādu rakstīt? Vai raksta autoram ir kaut mazākā izpratne par organisma fizioloģiju un procesiem, kas notiek muskuļaudos fiziskās slodzes rezultātā? Varu galvu likt ķīlā, ka visas lielāku ikru īpašnieces pēc šo vingrinājumu izpildes savā mantojumā iegūs vēl lielākus ikrus.
    Kāpēc rakstam nav norādīts darba autors?
    Mati stāvus ceļas lasot.

      • Muskuļu masu var samazināt tikai muskuļu atrofijas rezultātā, kas parasti novērojama pēc tam, kad ir bijusi ieģipsēta kāja un muskulis nav darbojies.
        Otru variantu es nemaz neizklāstīšu, jo tas ir veselībai bīstams.

  2. Pēc jebkādām fiziskām slodzēm, obligāti vajadzētu stiepties, lai muskulītis būtu slaidāks un izstieptāks nevis sakoncentrēts ”bumbulī”. Tas gan nesamazinās muskuļu masu, bet gan vizuāli paslaidinās,šajā gadījumā ikru.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.