3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Eko kosmētika – lēti un veselīgi! Kā?

 

глав

1. Bezkrāsas henna
Savienojumā ar olīveļļu vai kefīru – nav sliktāka par matu masku salonā. Irānas henna glābj trauslus un sašķēlušos matus, atbrīvo no blaugznām. Vēl no viņas var pagatavot lielisku masku rokām: uzvārīt kopā ar ūdeni, atdzesēt, uz 10 – 15 minūtēm uzlikt uz rokām un pirkstiem.
Kur nopirkt: aptiekās.

2. Darvas ziepes
Nepelnīti aizmirsts, bet ļoti efektīvs līdzeklis problemātiskai un taukainai sejas ādai. Sausina, mazina iekaisumu un dziedē rētas. Dabīgā bērza darva, kura ietilpst sastāvā, – stiprs antiseptiķis. Daži kosmētiķi iesaka mazgāt matus, ja ir taukainā seboreja. Mīnusi – specifiskā smarža, kura daudziem nepatīk.
Kur nopirkt: jebkurā aptiekā.

3. Melnais māls
Lielisks un ļoti rets produkts. Galvenais, daudzfunkcionāls. Melnais māls labi putojas un mitrina ādu, to var izmantot dušas želejas vietā. Ideāls priekš ietīšanās un sejas maskām. Bagāts ar magniju, dzelzi, kalciju, piemīt pret tūskas iedarbība. Firmai ir arī citi reti mālu veidi – piemēram, rozā un dzeltenais. Arī lielisks vasks priekš lūpām.

4. Rīcineļļa
Vēl viens vecmāmiņu līdzeklis, no kura mūsdienu skaistules velti griež degunus uz citu pusi. Lietojot ikdienā pāris nedēļu laikā var izaudzēt skropstas kā kino dīvai. Ērti uzklāt ar labi nomazgātu skropstu tušas birstīti.

5. Sāls vannai
Biedējošais nosaukums jāsaprot burtiski – tā ir Kungurskas jūrā izraktā sāls, kura kādreiz aizņēma tagadējās Pievolgas teritoriju. Tā satur magnija un vitamīna B6 trieciendevu, tāpēc to oficiāli pielieto kūrortos. Lieliski palīdz pret bezmiegu, atslābina muskuļus, vienā vārdā – brīnumlīdzeklis.

6. Dadžu eļļa ar pipariem
Stimulē vielmaiņas procesus matu sīpolu saknēs, rezultātā tie pārstāj izkrist un sāk ataugt ar mežonīgu ātrumu. Eļļu jāuzsilda, iesmērēt galvas ādu, pēc 15 minūtēm noskalot. Mēneša laikā atbrīvo no alerģiskās niezes.Kur nopirkt: aptiekās.

7. Šķidrais E vitamīns
Vairāku mitrinošo krēmu sastāvdaļa, kuriem nav vajadzīgi konservanti, smaržvielas un skaisti iepakojumi. Spēcīgs antioksidants: izlīdzina krunciņas, novērš strijas, baro sausu ādu. Var izmantot sejas, ķermeņa un ādas ap acīm kopšanai.

8. Mandeļu eļļa
Ietilpst vairākumā profesionālo nagu līdzekļu sastāvā, tīrā veidā E vitamīna un oleīnskābes krātuve.

9. Bērnu krēms
Mazgājamies ar minerālūdeni ar dabīgās celulozes ripiņas palīdzību un smērējam krēmu uz sejas un kakla. Pilnībā iesūcas 10 sekunžu laikā līdz vakaram saglabā mitrumu ādā, aizmirstiet par ādas lobīšanos un kairinājumu pat aukstās dienās.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.