Sastāvdaļas :
Mīkla:
500 g miltu
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes olīveļļa
250-300 ml silta ūdens
15 g sausā rauga
Pildījums:
2 paprika
200 g. jebkuru sēņu
300 g. šķiņķa
300 g siera (vēlams mozzarella vai parmezāna)
3-4 ēdamkarotes tomātu pastas
Tabasco mērce – pēc garšas
8-10 saulē kaltētu tomātu
10-12 olīvas
4 ēdamkarotes olīveļļas
Lasi vēl: |
Stromboli – picas rulete |
Pica, kas ne tikai veicina svara samazināšanos, bet arī lieliski garšo |
22 fīčas virtuvei, kuras nezinās pat tava vecmamma |
Pagatavošana:
1. Izsijāt miltus uz galda, centrā iztaisīt bedrīti, tajā iebērt sāli, olīveļļu un raugu.
2. Uzmanīgi ieliet siltu ūdeni un mīcīt mīklu, tai jābūt elastīgai un mīkstai, nelipt pie
rokām.
3. Izveidot bumbu, ielikt to lielā bļodā, pārklāt ar dvieli un nolikt siltā vietā uz 2-3
stundām.
4. Sagatavot dārzeņus pildījumam: papriku sagriezt gredzenos, sēnes – vidējos
kubiņos, šķiņķi – mazās strēmelēs, Mozzarella sieru – šķēlēs (ja izmanto Parmesan,
tad sarīvēt).
5. Izrullēt mīklu tievā plāksnē, pārvietot uz pannu, kura ir izklāta ar pergamentu,
mīklas malām jābūt nedaudz biezākām nekā vidum.
6. Izklāj mīklu ar pildījumu šādā secībā: tomātu pastas, Tabasco mērce, šķiņķis, saulē
kaltēti tomāti, sēnes, paprika, palaistīt ar olīveļļu, pārklāt ar olīvām un sieru.
7. Ielikt picu krāsnī uz 30 minūtēm 180 ° C.
8. Gatavo picu sagriež trīsstūrveida gabalos un uzreiz pasniedz. Ja vēlaties, izrotāt ar
svaigiem zaļumiem.
Lai garšo!