Vienkāršs ēdiens ar maigu garšu un daudz vitamīniem. Labs variants sātīgām pusdienām. Vistas fileju receptē var aizstāt ar jebkuru citu gaļu pēc jūsu garšas.
Sastāvdaļas :
puravi 0,5 gab
paprika 1 gab
šampinjoni 250 g
vistas fileja 600 g
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
sviests 2 ēdamkarotes
melnie pipari 2 ēdamkarotes
20-22 % saldais krējums 200 ml
ciete 1 tējkarote
Gargraudu rīsi 500 g
Pagatavošana:
Sākam ar to, ka sagriežam puse no purava un papriku. Mazgājam sēnes, noņemam kājiņas no cepurēm un smalki sagriežam. Vistas fileju sagriežam nelielos gabaliņos, sālām un piparojam. Uz pannas izkausējam nedaudz sviesta, liekam fileju, papriku, puravus un sēnes. Sālām un piparojam. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno melnos piparus un pārlejam ar krējumu. Lai mērce sabiezē, pievienojam nedaudz cietes. Uzkarsējam līdz vēlamai konsistenci, nepārtraukti maisot. Ja nepieciešams, pievienojam ūdeni. Vāram rīsus, liekam uz šķīvja, pa virsu izliekam vistas ar dārzeņiem.
Gatavs!