4 porcijas:
1l auksta ūdens;
Garšaugu saišķītis: pa 1 zariņam pētersīļa, timiāna un 1 lauru lapa;
2 sakapāti seleriju kāti;
3 sakapāti neliela izmēra puravi;
4 sakapāti burkāni;
4 lieli, gabaliņos sagriezti kartupeļi;
4 ēd.k. nolobītu zirņu;
1 burciņa balto pupiņu;
3pakčoja kāpostu galviņas;
150g rukolas
Pesto mērcei:
2 prāvas saujas bazilika;
1 svaigs zaļais čili pipars bez sēklām;
2 ķiploka daiviņas;
4 ēd.k. olīveļļas;
1 tējkarote smalki sarīvēta Parmas siera
Pagatavošana:
- Lielā katlā ieliek garšaugu saišķīti, ieber selerijas, puravus, burkānus un kartupeļus. Strauji uzvāra, tad samazina karstumu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
- Iemaisa zirņus un baltās pupiņas, vāra vēl 10 minūtes. Iemaisa pakčoju un rukolu, pieber piparus un vāra 2-3 minūtes.
- Tikmēr gatavo pesto mērci. Virtuves kombainā pulsa režīmā samaļ baziliku, čili, ķiplokus un eļļu raupjā biezenī. Iemaisa sieru.
- Lielāko daļu pesto iemaisa zupā, to pilda bļodiņās un izrotā ar atlikušo pesto.