11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Recepte: Lieliska dārzeņu zupa ar pesto

 

8

4 porcijas:

1l auksta ūdens;

Garšaugu saišķītis: pa 1 zariņam pētersīļa, timiāna un 1 lauru lapa;

2 sakapāti seleriju kāti;

3 sakapāti neliela izmēra puravi;

4 sakapāti burkāni;

4 lieli, gabaliņos sagriezti kartupeļi;

4 ēd.k. nolobītu zirņu;

1 burciņa balto pupiņu;

3pakčoja kāpostu galviņas;

150g rukolas

Pesto mērcei:

2 prāvas saujas bazilika;

1 svaigs zaļais čili pipars bez sēklām;

2 ķiploka daiviņas;

4 ēd.k. olīveļļas;

1 tējkarote smalki sarīvēta Parmas siera

Pagatavošana:

  1. Lielā katlā ieliek garšaugu saišķīti, ieber selerijas, puravus, burkānus un kartupeļus. Strauji uzvāra, tad samazina karstumu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
  2. Iemaisa zirņus un baltās pupiņas, vāra vēl 10 minūtes. Iemaisa pakčoju un rukolu, pieber piparus un vāra 2-3 minūtes.
  3. Tikmēr gatavo pesto mērci. Virtuves kombainā pulsa režīmā samaļ baziliku, čili, ķiplokus un eļļu raupjā biezenī. Iemaisa sieru.
  4. Lielāko daļu pesto iemaisa zupā, to pilda bļodiņās un izrotā ar atlikušo pesto.
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.