-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

12 apbrīnojami labsirdīgu un draudzīgu suņu šķirnes, īpaši ģimenēm ar bērniem

 

“Tāda veiksme, tāds prieks, ja saimnieks ir ar tevi!”.
Šie dziesmas vārdi precīzi parāda jebkura suņa domas, jo tie ir cilvēkam visuzticamākās būtnes. Protams, suņi mēdz būt dažādi un viennozīmīgi teikt, ka šis ir labs vai agresīvs suns, nevar, jo daudz kas ir atkarīgs no situācijas. Bet tomēr daudzu gadu garumā veiktie pētījumi ir ļāvuši noteikt suņu šķirnes, kuras ir pierādījušas visai pasaulei, ka ir labsirdīgas un draudzīgas no mitrā deguntiņa līdz pat astes galiņam.

1

Šķirne, kura tika radīta Īrija, ir sevi pierādījusi vislabāk. Seteri ir mednieki, un pat viņu vārds cēlies no angļu vārda set, kas nozīmē “uzmanību, gatavību”. Bet savas labsirdības un lielās mīlestības uz spēlēšanos dēļ viņi slikti padodas dresūrai. Seteriem dresūrā nepieciešama maiga pieeja, kurā par apbalvojumu tiek izmantots ēdiens un uzslava 🙂

Šie suņi saprotas ar visiem: bērniem, svešiniekiem, citu šķirņu suņiem. Tāpēc šis jau nu nebūs nekāds sargs. Bet skats ir ļoti maigs.

2

Haskijs ir uzticams draugs un palīgs. Jau no seniem laikiem haskiji kalpoja ne tikai kā pārvietošanās līdzeklis. Aukstajās polārajās naktīs viņus laida iekšā mājā, kur viņi mierīgi apgūlās blakus bērnam vai pieaugušajam un ar savu siltumu tos sildīja.

Neskatoties uz to, ka suņi atgādina vilkus, par sargiem viņi īsti nevar būt. Šie suņi nemaz nav agresīvi, ir ļoti labsirdīgi un pacietīgi. Uzvedas diezgan klusi, bet var radīt savdabīgas skaņas, kad vēlas parādīt, ka ir laimīgi 🙂

3

Tikai paskatieties uz šo mīlīgo sejiņu, vai tad tā var būt agresīva? 🙂 Viņi ne tikai spēj nomierināt cilvēkus, bet arī noņem stresu un agresiju. Kā likums, retrīveri nekad neuzsāk kautiņu ar citiem dzīvniekiem, bet tieši otrādi – aiziet no konflikta.

Ļoti mīl bērnus, un bērni mīl viņus. Labprāt iesaistās spēlēs un piedzīvojumos. Viņi ir lieliski glābēji: ugunsgrēks, plūdi vai kas cits – šie suņi jums palīdzēs un nāks palīgā.

4

Samojedi ir sena šķirne, kas pie mums atnākusi no Ziemeļiem. Viņi ir lieliski sabiedrotie, labi satiek ar bērniem, tiem piemīt milzīga pacietība. Tāpat viņi spēj sajust briesmas, tāpēc ar viņiem jūs nepazudīsiet.

Amerikā samojedus iesaka cilvēkiem, kuri vēlas tikt vaļā no depresijas. Šie mīlīgie suņi slikti pārcies vientulību, tāpēc viņus nav vēlams atstāt vienus. Balti un pūkaini, viņi iekaro katra sirdi 🙂

Lielā, samtainā sejiņa izskatās nedaudz bailīga savu izmēru dēļ, bet cik gan daudz mīlestības un naivuma neslēpjas aiz šīs nopietnās maskas! 🙂 Daudzi droši vien zin, ka šis ir lielisks glābējs, kas spēj atrast cilvēku, kas ir ierakts 6 metru dziļā sniega kupenā un to izglābt.

5
Sanbernārs nav pazīstams ar savām sarga spējām sava pārlieku labā izskata dēļ. Bērniem tas ir vislabākā aukle. Protams, tā izmēri un mūžīgā siekalošanās atgrūž daudzus cilvēkus, jo vienkāršāk ir paņemt mazu sunīti, ar kuru būs mazāk klapatas. Tomēr tos, kuri nebīstas uzņemties tādu atbildības nastu, gaida liels prieks un nesavtīgas mīlestības un maiguma okeāni, ko šie suņi spēj dāvāt.

6

Mopši ir vienkārši superpozitīvi, saņurcīti, rukšķoši un siekalojoši sunīši. Viņi var būt gan aktīvi, gan pasīvi, bet nekad nav agresīvi. Pat mopša izskats vien izraisa smaidu, nemaz nerunājot par to, kā viņi spēlējas.

Šie brīnišķīgie ģimenes suņi, kuriem piemīt jūtīgums un kuri vienmēr saimnieku brīdina par briesmām. Mopšiem patīk glāsti un sukāšana. Pret dresūru mopši attiecas vēsi un var pat apvainoties, ja saimnieks būs pārlieku uzstājīgs. Tomēr šie ir burvīgi sabiedrotie, kas jūsu mājās ienesīs prieku.

7

Jorki ieņem otro vietu pasaulē popularitātes ziņā. Šie mazie spēļu sunīši ir ideāli sabiedrotie. Protams, tagad tie bez mitas piedalās visās izstādēs, tiem like bantītes un velk kostīmiņus, bez kuriem tiem būtu daudz labāk…bet neko darīt, tāds ir viņu liktenis – būt apburošiem cilvēka mīlestības objektiem.

Bet nedomājiet, ka jorki ir tikai rotaļlietiņa, nē! Viņi ir ļoti vērīgi un gudri, un sava mazā izmēra dēļ nav spējīgi nodarīt kādu kaitējumu. Viņi ir ļoti labsirdīgi, jautri un enerģiski suņi, bet obligāti ir jāskatas, lai viņi nenonāktu kaut kādās nepatikšanās, jo ir tik maziņi.

8

Otrs šī suņa nosaukums ir Skotijas aitu suns. Šeltijs ir slavens ar savām ganu spējām jau no 18. gadsimta. Šeltijam ir ļoti draudzīgs izskats, bet pret svešiniekiem izturēsies atturīgi, kaut arī neizrādīs agresiju.

Šie burvīgie suņi ne tikai būs lieliski sargi, bet arī lieliski sadzīvos ar citiem dzīvniekiem mājās. Šeltija unikālās spējas slēpjas skaņu dažādībā, ko tas izdod: uz katru notikumu tas spēj reaģēt pilnīgi savādāk un rūkt, kaukt un gaudot…bet iemācīt viņu tā nedarīt ir samērā viegli. Visā visumā, brīnišķīgs, labsirdīgs suns.

9

Šo sugu dēvē par Bišon frise (Bichоn à pоil frisé), kas franču valodā nozīmē čirkainais klēpja suns. Šie suņi ir zināmi jau kopš 13-14. gadsimta. Raksturs tiem ir ļoti viegls: viņi vienmēr ir jautri, rotaļīgi, maigi. Agresija tiem ir sveši. Brīnišķīgi atrod kopīgu valodu ar bērniem un viegli ļaujas dresūrai.

Vienīgā prasība to uzturēšanā – sekot līdzi spalvai, lai tā nebūtu netīra un nesaveltos, laikus apgriezt. Šie suņi ir aktīvi, tiem patīk garas pastaigas un spēlēšanās svaigā gaisā. Tie būs jums lieliski sabiedrotie un mīloši draugi.

10

Bīgls ir sena medību šķirne. Bez tam, bīgli ir ļoti labsirdīgi un dzīvespriecīgi. Viņi dievina bērnis un spēj spēlēties ar tiem stundām ilgi.
Ļoti uzticīgi, pat bērns būs tiem autoritāte, tāpēc tos ļoti bieži pērk ar mērķi nodrošināt bērnu ar uzticamu draugu un lielisku sabiedroto.

 

Vienīgais bīgla mīnuss ir, ka to medniecisko īpašību dēļ, tas var izrādīt agresiju pret maziem zvēriņiem kā kurmis, šinšilla, tāpēc nav vēlams šos dzīvniekus turēt kopā. Bet citādi suns ir maigs, atvērts un ļoti mīļš.

11

Sākotnēji šī Skotijā izveidojusies suņu šķirne tika ieplānota kā mednieku šķirne. Viņi ļoti labi rok un agrāk tos izmantoja alu dzīvnieku medībās. Tagad tie labāk par visiem izpilda visas ģimenes mīluļa lomu. Šie jautrie, gudrie suņi ar labajām manierēm brīnišķīgi pārcieš ceļojumus un derēs ģimenēm, kurām ir aktīvs dzīvesveids.

12

Šī viena no lielākajām un senākajām suņu šķirnēm pretendē uz visģimeniskākās šķirnes titulu. Ļoti mierīgi, pacietīgi, uzticīgi, klausīgi – jā, tās visas ir viņu īpašības. Atrod kopīgu valodu ar citiem mājas suņiem un kaķiem. Ar lielu pacietību izturas pret vismazākajiem bērniem un tos sargā.

Tik lieli, viņi ir diezgan pasīvi, bet toties perfekti bērna aukles lomai atbilstoši. Protams, siekalosies 🙂 Bet tā vienkārši ir maiguma un nesavtīgas mīlestības izpausme pret saimnieku 🙂

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.