8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

7 noslēpumi, kas palīdzēs atšifrēt sarunu biedra mīmiku (8 fotogrāfijas)

 

Zināšanas par to, kā lasīt un interpretēt sejas mīmiku ir svarīga tā saucamo neverbālo signālu sapratnes daļa, tām ir izšķirošā loma saskarsmē. Septiņu galveno emociju un tām atbilstošo mīmiku apguve ļaus jums lasīt apkārtējos kā grāmatas, un saprast, ko viņi jūt un līdz ar to efektīvāk uz to reaģēt.

1

Prieka izteiksmē darbojas gan augšējā, gan apakšējā sejas daļa. Līdz ar mutes kaktiņu virzīšanos uz augšu un izstiepšanos (tas ir, smaidīšanu), prieka izrādīšanā ietilpst muskuļu savilkšanās ap acīm, kā rezultātā rodas tā saucamās “vārnu kājiņas”, kā arī sejas muskuļu kustība zem acīm, kā rezultātā var rasties krunkas. Žokļi ir plati atvērti, zobi arīdzan, nav nekāda saspringuma. Patiess smaids ir vienmēr anatomiski skaidrs un norāda uz autentisku laimes sajūtu.

2

Skumju izteiksmi ir grūti simulēt, jo uzacis nedaudz paceļas uz augšu, bet lūpu kaktiņi nolaižas uz leju, tas tiek asociēts ar skumjām. Tikai nedaudzi cilvēki ir spējīgi bez iemesla nedaudz pacelt uzacis, bet šis teju pamanāmais pacēlums redzams katram, kas izjūt autentiskas sāpes. Kad kādam ir skumji, tiek novērota neliela vaigu noslīdēšana uz leju, pazudis skatiens un neliela lūpu kaktiņu un žokļu apakšējās daļas saplūšana.

3

Nicinājuma izteiksme ir unikāla ar to, ka tā pieprasa asimetriju. Lielākā daļa emociju izteiksmes var būt divpusējas, bet nicinājums ir vienīga emocija, kura tiek izteikta tikai ar vienu sejas pusi ar paceltu un nostieptu lūpu kaktiņu.

4

 

ārsteiguma izteiksme ir visīsāka izteiksme. Tā, kā likums, ietver paceltas uzacis, ieplestas acis un atvērtu muti. Pārsteiguma izteiksme ļoti ātri var pārvērsties dusmās, priekā vai skumjās.

5

Dusmas var variēties no viegla aizkaitinājuma līdz atklātam ļaunumam. Un kaut dusmu intensitāte mēdz būt dažāda, visas tās pavada viena un tā pati sejas izteiksme. Dusmās mēs bieži varam saskatīt nolaistas uzacis un spīdošas acis. Lūpas cieši sakniebtas, augšējā vaigu daļa atvilkta atpakaļ, apakšējā vaigu daļa uzvilkta uz augšu.

6

Šī spēcīgā izteiksme veido riebuma sajūtu pret kādu lietu vai cilvēku, vai pat domu par kaut ko atstumjošu. Deguns parasti tiek saraukts, bet augšējā lūpa – pacelta uz augšu.

7

Baiļu izteiksme tika radīta, lai kalpotu par brīdinājuma signālu bīstamās situācijās. Kad mēs baidāmies, mūsu uzacis paceļas uz augšu un tiek sarauktas, vaigu apakšējā daļa saspringst, bet lūpas nedaudz horizontāli izstiepjas.

p
avots: surfingbird.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.