1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

7 datora peles funkcijas par kurām Tu vēl nezināji!

 

artleo.com-22657 Teksta daļas iezīmēšana Mums visiem ir zināms, ka teksta iezīmēšanai ir jānospiež kreiso peles pogu un jāved kursors pa vajadzīgo teksta daļu. Šī metode nav visai ērta, ja ir jāiezīmē garš teksts. Tāpēc pielietojiet sekojošo kombināciju: noklikšķiniet peli teksta (kuru vēlaties iezīmēt) sākumā, tad ejiet uz teksta beigām un noklikšķiniet vēlreiz, vienlaicīgi turot Shift. Iezīmēsies viss, kas bija starp diviem peles klikšķiem.

Pārejas turp-atpakaļ brauzerī. Lai brauzerī pārietu nākamajā vai iepriekšējā lapaspusē, nav obligāti jāklikšķina uz attiecīgām pārlūkprogrammas rīkjoslas pogām. Var vienkārši nospiest Shift un pagrozīt peles ritentiņu uz priekšu vai atpakaļ.

Mēroga palielināšana vai samazināšana Jūs varat mainīt atvērtās lapas mērogu, pagrozot scroll ar vienlaicīgi nospiestu taustiņu CTRL. Šī metode darbojas lielākai daļai programmu, tai skaitā daudzos attēlu pārskatītājos.

Lasi vēl:
Uzzini, tu esi gludeklis, vai putekļusūcējs! Sadzīves tehnikas horoskops
Tetovējumi krustdūriena tehnikā stilīgi un ļoti radoši
10 lietas, ko iemācies ceļojot

Dubultais vai trīskāršais klikšķis Visi zina, ka vārda iezīmēšanai pietiek veikt dubultklikšķi uz attiecīga vārda. Bet ar trīskāršo klikšķi jūs varēsiet iezīmēt uzreiz veselu teksta rindkopu.

Pārvietošana ar peles labo pogu Lai pārvietotu failus Windows programmā, mēs lietojam drag’n’drop metodi – ņemam elementu, pārceļam attiecīgā vietā un tur pametam. To pašu var izdarīt arī ar labo peles pogu, tad mēs ieraudzīsim konteksta izvēlni, kas ļaus ne tikai pārvietot failu, bet arī nokopēt un vajadzīgā vietā radīt etiķeti.

Vairāku teksta fragmentu izvēle Ja jūs strādājat ar garu tekstu, kurā jums tikai jāizgriež noteiktus fragmentus, tad nav obligāti to darīt pa vienam. Var nospiest taustiņu CTRL, izdalīt attiecīgos vārdus un rindkopas un tad vienā piegājienā visu nokopēt vajadzīgā vietā.

Linku atvēršana jaunā pielikumā Daudzi lietotāji jau sen ir pieraduši, ka jaunu linku atvēršanai var nospiest peles vidējo pogu. Ja ritentiņš nedarbojas, tad noderēs atcerēties, ka ar vienkāršu klikšķi ar nospiestu CTRL taustiņu var panākt to pašu rezultātu

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.