Šampinjoni – 300g
Sīpols – 1 vidējais
Ķiršu tomāti – 200 g
Krējums 35 % – 100 ml
Ķiploki – 2 daiviņas
Olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sēnes sagriezt šķēlītēs vai četrās daļās. Sagriezt sīpolu kubiņos. Tomātus sagriezt uz pusēm vai četrās daļās.
Pannā uzkarsē olīveļļu un viegli apcep ķiploku daiviņas. Ķiplokus izņemt.
Sīpolus apcept līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievienot sēnes un iztvaicēt šķidrumu (tas
prasīs 5-7 minūtes). Pievienot tomātus, samaisīt un vārīt vēl 5 minūtes. Pārliet ar
krējumu, un uz vidējas uguns un uzmanīgi iztvaicēt šķidrumu (10-12 minūtes). Mērce
ir gatava.
Pasniegt ar griķiem, rīsiem, makaroniem, kartupeļiem, vārītu gaļu. Pirms
pasniegšanas var sajaukt ar mērci un uzsildīt kopā 2 minūtes, vai uzliet mērci uz
piedevām.
Labu apetīti!