Sastāvdaļas:
100 g sīpolu
40 ml olīveļļas
500 g maltās liellopu gaļas ar cūkgaļu
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes malto melno piparu
500 g tomātu pastas
2 tējkarotes kaltētu pētersīļu
1 tējkarote kaltēta bazilika
40 g miltu
400 ml piena
50 g sviesta
10 gab. lazanjas plāksnes
50 g parmezāna siera
Pagatavošana:
Sagriezt sīpolus un apcept līdz zeltainai krāsai. Pielikt malto gaļu un apcept līdz gatavībai. Piebērt sāli un piparus pēc garšas. Pievienot gaļai tomātu pastu, turpināt gatavot vēl 10 – 13 minūtes, kamēr iztvaikos liekais šķidrums. Tad beigās pielikt zaļumus.
Bešamela mērcei: izkausēt sviestu uz nelielas uguns, piebērt miltus, samaisīt. Noņemt no uguns un, kamēr masa ir karsta, pieliet pienu. Vārīt mērci uz nelielas uguns 5 minūtes, pastāvīgi apmaisot. Kad mērce sabiezēs, piebērt sāli un piparus, noņemt no uguns.
Karstumizturīgo taisnstūra formas trauku ieziest ar eļļu un izklāt tajā lazanjas plāksni (atbilstoši trauka dibena izmēram), uzsmērēt tai virsū nedaudz mērces. Virs mērces slāņa uzlikt malto gaļu, pārklāt ar lazanjas plāksni. Turpināt pēc kārtas izlikt slāņus līdz vajadzīgam augstumam. Pēdējais slānis – Bešamela mērce. Lazanjai uzbērt parmezāna sieru un ielikt cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 190 grādu temperatūrā. Lai siers nepiedegtu, var uz 20 minūtēm trauku pārklāt ar foliju.