Sastāvdaļas:
220 g miltu
40 g kakao pulvera
110 ml ūdens
sāls
1 ola
120 g sviesta
3 āboli un 3 bumbieri
100-150 g brūnā cukura
mandeļu lapiņas
kanēlis
100 g rozīņu
biskvīta vai sausiņu drupačas
sviests strūdeles ieziešanai
Lasi vēl: |
Ābolu pīrāgs ar bērnības garšu |
Ātrais pīrāgs brokastīm vai negaidītiem viesiem |
Viltīgais ķiršu pīrāgs |
Pagatavošana:
Uzsildīt ūdeni, izkausēt tajā sviestu, nedaudz atdzesēt, pievienot olu, nedaudz sakult ar sāli. Samaisīt miltus ar kakao, ieliet tajā iegūto masu un mīcīt mīklu, kamēr tā kļūs gluda un vairs nelips pie rokām. Gatavu mīklu pārklāt ar maisiņu un dot tai 30 minūtes atpūsties.
Sadalīt mīklu divās daļās. Izrullēt katru uz tīra dvieļa pēc iespējas plānākā slānī.
Plānās šķēlēs sagriezt augļus pildījumam. Pirms tam tos var notīrīt. Uz izrullētas mīklas slāņa, nedaudz nostāk no sāniem, uzber drupačas, tad izklāj augļu šķēlītes, uzber cukuru, mandeļu lapiņas un rozīnes.
Sarullējam vaļīgu ruleti, ielokot sānu malas tā, lai viss pildījums būtu nosegts.
Ar dvieļa palīdzību pārliekam strūdeli uz pannas, noklātu ar pergamenta papīru.
Cepam 200 grādos apmēram 50 minūtes. Cepšanas laikā 3 reizes ieziežam strūdeli ar izkausētu sviestu.
Lai labi garšo!