1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 visbīstamāko produktu saraksts. Saglabā, lai nepazūd!

 

06136547

Ja jūs pērkat produktus, kuri katru dienu tiek izlikti mūsdienu lielveikala plauktos, tad jums obligāti ir jāizlasa šis raksts! Diemžēl mūsdienās veselībai kaitīgo un bīstamo produktu skaits daudzkārt pārsniedz noderīgo un ekoloģisko tīro preču skaitu.

Lasot šī vai cita produkta sastāvu jūs, kā likums, atradīsies vien tirgotāju un ražošanas uzņēmumu slavējošās atsauksmes. Pārspīlētās priekšrocības efektīvi slēpj patiesās izstrādājuma īpašības. Sastāva noslēpums slēpjas aiz nesalasāmiem burtiem un nezināmām sastāvdaļām.

Protams, ka pārtikas produktu kvalitāti pārbauda speciālās kontroles iestādes. Tomēr, ēst vai neēst to vai citu barību, izlemj katrs pircējs pats.

Mēs esam sagatavojuši jums sarakstu ar 10 jūsu veselībai visbīstamākajiem un kaitīgākajiem produktiem un piedevām. Zemākminētās “barības” lietošana izraisa saslimšanas un šausmīgas patoloģijas.

1. Produkti, kuros viennozīmīgi atrodama ĢMO

·         Zemesrieksti. Tajā implantē petūnijas augu gēnu. Lielās devās ļoti indīgs. Vai jūs to pirksiet, ja uzzināsiet, ka pa kukaiņi neēd šo pākšaugu?!

·         Konservēti zaļie zirnīši.

·         Konservēta saldā kukurūza.

·         Ārvalstu kartupeļi.

·         Krabju nūjiņas, kuru sastāvā ir krabju esence, kas tiek samaisīta ar ģenētiski modificēto soju.

·         Šķīstošais kakao.

2. Е-621 vai mononātrija glutamāts

Vienkārši paņemiet preci no plaukta un izlasiet sastāvu. Ja sastāvdaļu sarakstā ir pieminēts garšas pastiprinātājs mononātrija glutamāts, tad mierīgi nolieciet preci atpakaļ. Mūsdienās to pievieno visur. Esiet vērīgi! Labāk nopērciet dabīgos produktus: sāli, piparus, biešu cukuru utt.

3. Visuresošie cukura aizvietotāji

Ne visi cukura aizvietotāji ir kalorijām bagāti, vēl piedevām, tie ir diezgan ekonomiski: tikai 1 paciņa spēj aizvietot 12 kg cukura! Tomēr tādēļ uzskatīt tos par noderīgiem produktiem ir nepateicīgi un bīstami.

Pēc tam, kad lietosiet produkciju, kura satur cukura aizvietotāju, jūsu barības vads,  “sajūtot” saldu garšu, padomās, ka tūlīt nāks ogļhidrāti. Tomēr tos nesagaidīs. Pēc šāda “apmāna” jūsu organisms veselu diennakti neuzņems tīrus ogļhidrātus. Vēl vairāk, nonākot barības vadā, tie izsauks jums visstiprāko bada sajūtu. NElietojiet cukura aizstājējus!

4. Mazsālīta siļķe plastmasas iepakojumā

Šāds produkcijas veids obligāti ir jāglabā eļļā un tikai tajā! Nekāds etiķis vai vīns nespēj uzglabāt siļķi svaigu. Pērkot mazsālītu zivi, pievērsiet uzmanību tam, kur tā ir iepakota un kā tiek uzglabāta. Ja iepakojumā nav eļļa, tas nozīmē, ka zivij pievienots urotropīns.

5. Ātri pagatavojamās biezputras ar aromatizētājiem un sintētiskajām krāsvielām

It īpaši tas attiecas uz tiem produktiem, kuri satur piedevas, kas ir identiskas ar dabiskajām. Tādām vielām piemīt dažādu augļu un ogu smarža un garša: ābols, banāns, zemenes, bumbieri utt. Protams, ka šeit nav nekādu dabisku sastāvdaļu.

6. «Bārbeles»

Pārsteidzoši, ka šīs ledenes spēj sadedzināt galdu kopā ar galdautu! Pārbaudiet paši: paņemiet “bārbeli”, viegli iemērciet ūdenī un atstājiet šo saldumu uz auduma. Pēc neilga laika paskatieties, kas tur sanāks…Neticami, bet pateicoties spēcīgai, ķīmiskai esencei, ko satur konfekte, “bārbele” spēj sadedzināt pat plastmasu. Un tagad padomājiet, kas notiks ar jūsu kuņģi.

7. Transtaukskābes

·         Zemas kvalitātes eļļu ar 72,5% taukiem NEDRĪKST pirkt. Tā satur transtaukskābes:  zemas kvalitātes augu eļļa, kas atšķaidīta ar ūdeņradi.

·         Dabīgās eļļas tauku saturs vienkārši nevar būt zemāks par 82,5%. Gadījumā, ja neatradīsiet produktu ar tādu tauku saturu, labāk ēdiet augu eļļu. “Noderīgāk”ir apēst veselu paciņu īsta sviesta, nekā dažas karotes ar produktu, kurā ir transtaukskābes.

8. Mazsālīti sarkanie ikri

Līdzīgi kā siļķe, sarkanos ikrus nevar ilgi uzglabāt. Izņēmums ir sasaldētie vai stipri sālītie veidi. Ja redzat mazsālītus ikrus, atcerieties: vai nu tiem pievienots urotropīns, vai arī citronskābe. Protams, ka produktā var tikt izmantotas citas piedevas, tomēr rezultāts vienmēr ir viens – formaldehīds.

9. Kukurūzas nūjiņas, cukura “spilventiņi” un pārslas

Pirkt saldās pārslas un kukurūzas nūjiņas ir bīstami, jo to izmantošanā NEtiek izmantots cukurs. Tas sadeg pie 140°C, tāpēc tā vietā “gardumiņu” sastāvā apskaužamā daudzumā pievieno ciklomātu – ļoti kaitīgu cukura aizvietotāju.

10. Marmelāde

PSRS laikos ražoja pilnīgi savādāku produktu, kas saturēja dabīgas sastāvdaļas. Ieraugot līdzīgus saldumus lielveikala plauktos, neaizmirstiet, ka mūsdienu marmelādei nav nekā kopīga ar padomju laiku marmelādi. Vienkāršāk sakot, mūsdienās šis “gardums” ir liels ķīmiskās industrijas ražojums. Tādu produktu lietot ir nāvējoši bīstami.

Vai izdarījāt secinājumus par izlasīto? Ceram, ka jā. Atcerieties vienu: vielas, kuras organisms nevar apstrādāt, apstrādā pašu organismu. Pateicoties pareizai ēšanai, rūpīgai “iekšējai” higiēnai un attiecīgai fiziskai slodzei, jūsu bioloģiskais vecums sāks iet atpakaļ.

Sekojiet līdzi savai veselībai un tam, ko jūs pērkat.

avots: marketium.ru
 

24 KOMENTĀRI

  1. Barbeles dedzina galdautus un ko tu teiktu ka veikalā ir noperkams produkts tāds ka garneles, kuras ir iekonservētas kaut kādā sulā, kura pat metalu sagrauz, noārda, bet esmu ēdusi un it kā ne kuņģis ne zarnas vel nav sadalījušās. Biedēt jau var pēc šīs teorijas ēst nevar neko jo visur ir klāt neveselīgas un bīstamas vielas.

  2. Organisms izdala pretskabes un nekadi mutulati un transtaukskabes man nekaite,,tad es dzivoju arzemes,katru dienu edu indigus kartupeljus ar indigam letajam elljam un saldaja ediena uzkozhju mormelades konfektes,,,jau 10gadus,bet esmu vel dzivs un lieliski jutos

  3. Sastāvam IR jāpievērš uzmanība, taču šis raksts ir ļoti pārspīlēts. Daudz kas no tur rakstītā nemaz nav iespējams, vismaz, ja pieņemam, ka pārtikas ražotāji seko ES likumdošanas normām.

  4. Kad pienāks laiks, kad visas šīs liets, ko visi zina, ka tās ir kautīgas beidzot aizliegs izmantot pārtikas ražošanā?!? Kautkāds apsurds, ka ieejot vekalā vairs gandrīz neko vērtīgu nevar nopirkt!

  5. Raksta autoram, uzlieciet uz galdauta dažas piles kuņģa sulas un paskatieties, kas tad notiks. Šis raksts sastāv no internetā sagrābstītiem mitiem, no kuriem tikai daži ir patiesi….

  6. Tam kas to visu uzskata par muļķībām , dod dievs nodzīvot līdz sirmām vecumdienām pie labas veselības. Viņi nesaprot ko runā !

  7. Ne visi ĢMO ir bīstami, lielākā daļa ir nekaitīga vai arī to ietekme nav izpētīta. Kā arī, ne visi cukura aizstājēji ir kaitīgi. Ir tādi dabīgie cukura aizstājēji, kā stēvija, kas ir reāli auga ekstrakts, nesaturs kalorijas ir salds un nekaitīgs.

  8. Е-621 vai mononātrija glutamāts nu gan ir pilnīgi nekaitīgs. Un ja vēl pirmajā vietā ir ĢMO ielikti, tad nu šim rakstam nav nekādas vērtības.

    • Pilnigi piekritu. E 621 atzits par nekaitigu. Un GMO ari nav ne vainas, ja nu vienigi neder cilvekiem ar atseviskam alergijam….

  9. “cerieties vienu: vielas, kuras organisms nevar apstrādāt, apstrādā pašu organismu”

    Tad šķiedrvielas vispār ēst nevajag? 😀 Metam miskastē visus dārzeņus un augļus 😀

  10. Tik daudz “whaaat” laika vienībā es nebiju izkliedzis stipri sen.. Kurš un kāpēc ģenerē šādu margarīnu (par sviestu pirksti neliecas saukt).

    Cilvēki mīļie, gatavojiet mājās, ēdiet vairāk dārzeņu un mazāk saldumu, un nep*iet sev prātu ar diētām un pareizēšanām, tā vietā ar augšminēto darbību nodarbojieties viens ar otru, un jūsu dzīvē būs prieks un harmonija 🙂

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.