1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā pašam pagatavot mārrutku kā piedevu

 

 

00

Pēc būtības mārrutki ir vietējais ingvera analogs – spēcīgs vielmaiņas stimulators un detoksikators, neitralizē skābju pārpilnību, kas, aktīvas tauku dalīšanās rezultātā, uzkrājas asinīs un audos.
Kā arī tie ir bagāti ar C vitamīnu apsteidzot tā daudzumā pat citronu. Tam ir antibakteriālas īpašības.
Mārrutkus, kā garšvielu, vislabāk ir pagatavot pašiem, no svaigas saknes, lai saglabātu to vērtīgās īpašības.

Kā pagatavot galda mārrutkus?
Sakni attītam ar nazi, viegli nomazgāt aukstā, tekošā ūdenī. Paņemt stikla, vai keramikas trauku, ieliet tajā nedaudz auksta, vārīta ūdens.
Mārrutkus rīvēt uz smalkās rīves un likt iekšā ūdenī.
Pielikt sāli, citrona mizas dzelteno daļu un citrona sulu. Sagatavei nevajadzētu būt ūdeņainai, bet gan diezgan biezai.
Pirms pasniegšanas mārrutkiem var pievienot skābo krējumu, lai tie kļūtu krēmīgāki.
Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 12 stundām.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.