0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā pagatavot šampūnu pašam?

 

Natural-Medicine

1.Olu šampūns
Lieliski piemērots sausiem matiem. Tā sastāvā ir 1 olas dzeltenums, 10 pilieni kampara eļļas un 2 ēdamkarotes karsta ūdens. Taukainiem matiem kamara eļļu aizstāt ar 50 g konjaka

2. Maizes šampūns
To pagatavo no rupjmaizes šķēlēm un kefīra. Maizi iemērc kefīrā un atstāj uz 3 stundām. Pēc tam visu sablendē un ieklāj matos.

3. Sinepju šampūns
Tā pagatavošanai sinepes sajauc ar zaļajiem māliem un atšķaida ar ūdeni līdz biezputras konsistencei. šī masa jāizlieto uzreiz pēc pagatavošanas.

Lasi vēl: 
Viņa sešus mēnešus nelietoja šampūnu. Rezultāts pārsteidza visus
Sensācija! Rudzu milti šampūna vietā
Recepte matu augšanai un stiprināšanai

4. Želatīna šampūns
Šī šampūna recepte ir atkarīga no matu tipa.
Sausiem matiem – 1/3 glāzes ūdens izšķīdināt vienu ēdamkaroti želatīna, pievienot tējkaroti ābola etiķa un ļaut ievilkties aptuveni 40 minūtes. Pēc tam želatīna masu izberzt caur sietu un pievienot dažus iecienītāko ēterisko eļļu pilienus.
Taukainiem matiem un normāliem matiem – sastāvdaļās ir tās pašas, bet pēc uzbriešanas želatīna masu uzkarsē ūdens peldē, atdzesē un pievieno vienu olas dzeltenumu. Tāds šampūns ieteicams paturēt 10 minūtes matos un pēc tam rūpīgi izskalot ar siltu ūdeni.Galvas mazgāšanas tehnika ir vienāda visiem šampūniem. Mazgāšanas līdzekli ar masējošām kustībām uzklāt uz matu saknēm, atstāt, lai labāk iedarbojas un mazgāt ar siltu tekošu ūdeni.
Kā redzat, mājas šampūni matiem ir ļoti viegli pagatavojami, un priekšrocības ir ievērojamas – ļauj matiem atpūsties no ķīmijas, ilgu laiku ļaus tiem palikt veseliem un skaistiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.