3.9 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Ar sieru un vistu pildīti šampinjoni

 

Sausage-and-Cheese-Stuffed-Mushrooms-10-1024x683

Sastāvdaļas:

500 g vistas filejas
60 g fetas siera
10 lieli šampinjoni
4 ēdamkarotes skābā krējuma
1 ēdamkarote miltu
1/2 glāze sasmalcināta mocarellas siera
pētersīļi
pipari
sāls
1 ēdamkarote eļļas

Pagatavošana:

1. Nomazgā un nosusina šampinjonus, ar asu nazi iegriež un izņem kātiņus. Pannā ieklāj cepamo papīru, uz tā izliek šampinjonus ar cepurīti uz leju.
2. Sīki sagriež vistas fileju. Uzkarsē pannu ar eļļu uz vidējas uguns, apcep vistas fileju apm. 5 min. ik pa laikam apmaisot.
3. Kamēr vista cepas, sīki sagriež sēņu kātiņus, pievieno vistai un gatavo vēl 5 min. periodiski apmaisot.
4. Samaisa miltus ar krējumu. Samazina uguni un ielej krējumu pannā ar vistu. Sāla, piparo un apmaisa. Sautē vēl 8-10 min.kamēr maisījums sabiezē, tad noņem no uguns, lai atdziest.
5. Kamēr maisījums dziest, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādos.
6. Fetas sieru sarīvē un samaisa ar vistu un sēnēm. Pievieno sīki sakapātus pētersīļus.
7. Izmantojot 2 ēdamkarotes, vienmērīgi sadala pildījumu šampinjonu cepurītēs. Pa virsu uzkaisa nedaudz sasmalcinātas mocarellas.
8. Cep cepeškrāsnī 15-20 min., pēc tam nedaudz atdzesē un pasniedz.

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.