11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Zinātniski pierādīts fakts: Gudri vīrieši krāpj reti

 

shutterstock_226435555

Pētnieki atklāja, ka cilvēki ar augstāku IQ vairāk novērtē seksuālo monogāmiju salīdzinājumā ar ne tik intelektuāliem vienaudžiem.

Pētniecības darbu vadīja Londonas ekonomikas un politisko zinātņu skolas speciālists, doktors Satosi Kanadzava. Tas tika publicēts žurnāla „Sociālā psiholoģija” marta numurā. Pētījuma laikā viņš analizēja divu lielu aptauju rezultātus, kas tika veiktas ASV. Aptaujās atklāja sociālu attiecību saistību ar tūkstošu pusaudžu un pieaugušo IQ.

Lasi vēl:
Vai jūsu attiecības pelnījušas otro mēģinājumu? Uzdod sākumā sev šos 5 jautājumus
Dažas svarīgas nianses par attiecībām
No kādām attiecībām cenšas izvairīties katras zodiaka zīmes pārstāvis?

Kanadzava izdarīja secinājumus: „Empīriskā analīze parāda, ka gudri cilvēki vairāk novērtē monogāmiju un seksuālo vienreizīgumu, nekā pārējie.” Doktors apgalvo, ka korelācija starp vīriešu intelektu un monogāmiju ir balstīta uz evolucionārās attīstības.

„Seksuālā monogāmija ir evolūcijas jauna kvalitāte, no kuras būtu maz labuma senajam cilvēkam, jo viņš bija ieprogrammēts apaugļot pēc iespējas vairāk sieviešu”, – uzskata pētnieks.

Ir jāatzīmē, ka dotā sakarība starp tradicionālo seksuālo morāli un intelektu sievietēm nav novērota. Pētnieki neatrada pierādījumus tam, ka gudras sievietes ir uzticamākas.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.