6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Lūk, kāpēc nedrīkst nēsāt mobilo telefonu kabatā! Izstarojums var būt nāvējoši bīstams

 

 

Cell-phone-in-pocket

21.gadsimtā nav iespējams dzīvot bez mobilā telefona. Tas ir gandrīz visiem. Ar katru gadu šī ierīce kļūst arvien gudrāka un noderīgāka. Ārsti visā pasaulē brīdina, ka mobilās ierīces var būt bīstamas veselībai. Nevajag no ierīcēm atteikties, bet gan apzināties, kā samazināt negatīvās sekas.

Pamatā mūsdienu telefoni negatīvi ietekmē nervu, endokrīno un dzimumsistēmas. Uzkrājas elektromagnētiskā lauka bioloģiskais efekts. Centrālajā nervu sistēmā parādās novirzes un attīstās slimības. Piemēram, asins vēzis, smadzeņu audzēji un dažādas hormonālas saslimšanas.

Elektromagnētiskie viļņi pirmām kārtām ir bīstami maziem bērniem un grūtniecēm. Tāpēc tiem ir nepieciešams samazināt telefona sarunu ilgumu tik, cik vien iespējams.

No mobilajiem sakariem atteikties nevajag, bet ir jāzina, ka 70 %  no kopējās elektromagnētiskās slodzes iedzīvotāji saņem tieši no mobilajiem telefoniem.

Kas tad būtu jādara, lai samazinātu veselībai kaitīgo seku risku?

Ārsti apgalvo, ka labāk ir piecas sarunas, kuras ilgst vienu minūti, nekā viena gara saruna. Jo īsāka saziņa pa telefonu, jo labāk. Eksperti tāpat apgalvo, ka pauzei starp sarunām jābūt vismaz 12 minūtes. Tāpat vēlams izmantot iespēju hands free.

Tāpat ārsti atgādina, ka izstarojuma ietekmes līmenis samazinās, ja esam tālāk no objekta. Liec telefonu pie auss tikai tad, kad izveidojas savienojums. Abonenta izsaukuma pieņemšana ir tas brīdis, kad izstarojums sasniedz savu visaugstāko pakāpi. Nēsā ierīci tālāk no dzīvībai svarīgiem orgāniem, vislabāk somiņā, bet ne kabatā.

avots: takprosto.cc
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsAktuālais skaistums rudenī
Nākamais rakstsRudens akcenti modē