9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Šīs lietas iesaka paši ārsti un zinātnieki!

 

 

cached

1. Ja ir kairināšana kaklā. Paberzējiet un pakasiet ausi ​. Kad stimulē ausu nervus, kakla muskuļos rodas spazmas. Tas atvieglos nepatīkamu kairināšanu.

2. Ja jūs slikti dzirdat, ko bubina sarunas biedrs. Pagrieziet pret viņu labo ausi. Labā auss vislabāk uztver straujus runas ritmus. Un, ja jūs vēlaties dzirdēt, kāda melodija spēlē klusi, savukārt pagrieziet kreiso ausi uz skaņas avotu. Kreisā auss labāk uztver muzikālos toņus.

3. Vīriešiem: Ja jums ļoti gribās čurāt, bet tualetes tuvumā nav, domājiet par seksu. Sekss un urinācija nav savietojami, tāpēc būs vieglāk paciesties.

4. Ja jūs baidāties no injekcijām. Klepojiet adatas ievadīšanas laikā. Klepus izsauks spiediena paaugstināšanos krūtīs un mugurkaula kanālā. Mazinās sāpju slieksnis.

5. Ja aizlikts deguns. Piespiediet mēli aukslējām, un spiediet ar pirkstu starp uzacīm. Tā rezultātā, trapecveida kauls, kas veido deguna aizmugurē starpsienas, sakustēsies un mazinās spiedienu. Pēc 20 sekundēm, degu sāks “atlaist”.

6. Ja naktī dedzina kuņģi. Gulēt uz kreisajā sāna. Pētījumi liecina, ka šādā stāvoklī cilvēks cieš mazāk no kuņģa skābes iekļūšanas barības vadā. Barības vads un kuņģis atrodas noteiktā leņķī, kad jūs guļat uz labajā sāna, kuņģa ir augstāk, un, ja uz kreisā – zemāk.

7. Ja sāp zobs. Atvieglojiet savas ciešanas, neatverot muti. Izkausējiet ledus gabaliņu plaukstas iekšpusē uz V-veida savienojuma starp īkšķi un rādītājpirkstu. Zobu sāpes samazināsies uz pusi: nervu stimulācija šajā plaukstas rajonā, bloķē sāpju signālus smadzenēs.

8 . Ja jūs apdedzinājāt pirkstu. Piespiediet pie apdeguma, citu neapdedzinātu pirkstu. Lai gan ledus ātrāk mazinās sāpes, tas tomēr nepasargās no ādas sāpīga bojājuma. Bet pieliekot pie sadedzināta pirksta veselu pirkstu, sadedzināta āda atgriežas pie normālas temperatūras, un varbūt iztiksiet bez sāpīga pietūkuma.

9. Ja jūs esat piedzēries līdz galvas reibonim. Atspiedieties ar roku pret kaut ko cietu. Daļa no iekšējās auss, kas ir atbildīga par līdzsvaru -kupula – pludinās šķidrumā, kuram ir tāds pats blīvumu kā asinīm. Alkohols atšķaida asinis, kupulu, tās kļūst mazāk blīvas un ceļas uz augšu, “apdullinot” smadzenes. Taustes stabilitāte dod tai citu impulsu, un pasaule nostājas vietā. Vajadzīga tieši plaukstu stabilitāte, sajūtas, ka jūs stāvēt ar kājām uz zemes, nepietiek.

10. Ja pēc skrējiena jūtas sāpes sānā. Izelpojiet, kad sperat soli ar kreiso kāju. Lielākā daļa cilvēku izelpo, kad labā kāja pieskaras zemei​​. Tas rada spiedienu uz aknām, kas ir labajā pusē un tas nospiež diafragmu un izraisa sāpes sānā.

11. Ja ir deguna asiņošana. Nolieciet vates gabaliņu uz augšējās smaganas – kas atrodas tieši zem deguna – un kārtīgi piespiediet to. Vairumā gadījumu asins plūsmu no deguna starpsienas priekšējās daļas, un turot vati šajā vietā, asiņošanu var pārtraukt.

12. Ja stipri sitas sirds. Papūtiet uz īkšķi. Sirds kontrakcijas frekvenci ietekmē elpošanas fāzes: ieelpa izraisa ritma paātrinājumu, bet izelpa – sirds ritma palēnināšanos.

13. Ja jums ir notirpusi roka. Pakratāt galvu no vienas puses uz otru. “Dzīvība” rokā atgriezīsies mazāk nekā minūtē. Bieži vien šīs sajūtas rokā – kakla nervu muskuļus.

14. Ja jums ir nepieciešams iemācīties kaut ko no galvas. Atkārtojiet to tekstu pirms gulētiešanas. Tāpēc, ka mūsu smadzenes būtībā organizē atmiņas sapnī, viss, ko atkārtojam pirms gulētiešanas, visticamāk, tiks ierakstīts ilgstošā ​​atmiņā.

15. Ja jūs ciešat no „jūras slimības”. Stāviet uz apakšējā klāja, un skatāties uz horizontu. Tad mazliet mazināsies pretruna starp to, ko jūs redzat sev apkārt un kā jūs jūtaties. Jūs varat arī ieēst nedaudz ingvera pirms ceļojuma.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.