6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ēteriskās eļļas – modes tendence vai ādai nepieciešams rituāls?

 

Öl und Kräuter

Eļļas kosmētiskajos līdzekļos sastāvā patreiz ir skaistuma modes tendences vispopulārākais jaunums. Vairāki ražotāji piedāvā iegādāties sejas eļļas, kas uzlabo ādas reģenerāciju, pasargā no šūnu novecošanās pazīmēm, apsola antoksidatīvo efektu un paātrinātās novecošanās samazināšanās risku.

Jautājums vai visiem ādas tipiem pieder šāda veida ādas produkcija un vai katrai sievietei būtu jāpadomā par sejas eļļas iegādi savā kopšanas rituālā?

Ēteriskām eļļām ir multifunkcionālās īpašības patreiz ir zināms vairāk neka 200 eļļas, kurām ir plaša bioloģiskā aktivitāte, pie pareizas procentuālās to ievadīšanās preparātā (krēmā, 2- fāžu losjonā, serumā, esencē), tās neizraisa fizioloģisko un bioloģiskās un funkcionālās ādas darbības traucējumus, respektīvi eļļa ir toleranta ādai.

Svarīgs fakts, ka eļļām jābūt naturālām un Jums ir jābūt pārliecinātai, ka uz konkrētu ēterisko eļļu, Jums nav ādas hipersensitivitātes un neizraisīs alerģiskās izpausmes.

Eļļās ir multifunkcionāls un bagāts, koncentrēts sastāvs ar fosfolipīdiem, vitamīniem, mikro- un makro- elementiem, kas labi iedarbojās ādā, jo šīs aktīvās vielas dabiski atrodas mūsu organismā. Ēteriskās eļļa paātrina šūnu vielmaiņu un uzlabo ādas hidrāciju, kā arī nostiprina asins vadus un mikrocirkulāciju.

Pastāv eļļas,kurām ir seruma regulācijas darbība, jeb regulā tauku dziedzeru funkciju un rezultātā āda nav tik taukaina un pinņu kvantums mazinās, bet šeit gan jāatzīmē, ka labāk dod priekšrocību “sausām” eļļām. Sausās eļļas ātri uzsūcās ādā neatstāj spīdīgumu vai taukainas plēvītes sajūtu uz ādas. Labs piemērs ir mežrozīšu eļļas (kur pamatā ir mono/ polinepiesātinātās taukskābes, keratinoīdi, C un E vitamīni).

 

 

 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.