7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

5 slimības kuru ārstniecībā izmanto ceriņus

 

 

lilas3

1. Nieru slimības (cistīts, pielonefrīts , urolitiāze) Sakapājiet 2 ēdamkarotes ceriņu lapa, aplejiet ar 250 ml karsta ūdens, uzvāriet. Ļaujiet ievilkties 3 stundas, nokāsiet. Lietot pa 1 ēdk. 4 reizes dienā, pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 2 nedēļas, ja ir vajadzība- ārstēšanās kursu var atkārtot.

2. Drudža mazināšanai un sviedrēšanai. 2 ēdk. ceriņu ziedu, kopā ar liepziediem (1:1 ) aplej ar glāzi verdoša ūdens. Liek nostāvēties tumšā vietā vienu stundu. Lietot pa glāzei 3-4 reizes diena,siltu.

3. Brūču dziedēšana un sāpju mazināšana. Glāzi ceriņu ziedu aplejiet ar 500 ml degvīna, noliekat nostāvēties tumšā vietā 2 nedēļas. Samitriniet pārsēju un liekat uz ilgi dzīstošām brūcēm. Pirmajā dienā pārsēju mainiet 3 reizes dienā, bet pēc tam- 1 reizi diennaktī. Radikulītam un poliartrītam- pretsāpju ziede: 2 ēdamkarotes sakapātu ceriņu ziedu kārtīgi saberzt ar 2 ēdamkarotēm sviesta. Ieziest sāpošās vietas.


5. Nervu sistēmas saslimšanai. (nervozitāte, bezmiegs)
Tēja no kaltētiem ziediem: 1 tējkarote ziedu uz 200 ml verdoša ūdens. Dzeriet divas reizes dienā. Tikai atcerieties, ka ceriņi ir indīgs augs, stingri ievērojiet dozas.

4. Elpceļu saslimšanai. (bronhīts, traheīts, pneimonija) 1 ēdamkaroti kaltētu ceriņa ziedu aplejiet ar verdošu ūdeni, nostādiniet 1 stundu istabas temperatūrā. Lietot pa vienai ēdamkarotei 3-4 reizes dienā.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.