5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

10 zelta vērti ieteikumi tievēšanai bez diētām! Ir vērts par tiem aizdomāties!

 

image_6654

Saglabā, lai nepazūd!!!

1. Nedrīkst sevi mērdēt badā. Mūsu jūtīgais organisms uz nepietiekamo kaloriju daudzumu nekavējoties reaģē ar vielmaiņas bremzēšanu un tauku uzkrāšanu. Vajag tikai saprātīgi izturēties pret barības uzņemšanu.

2. Pirms ēšanas (20 min) obligāti izdzeriet 1 vai 2 ūdens glāzes. Ūdens vājinās izsalkuma sajūtu un rezultāta jūs apēdīsiet mazāk.

3. Obligāti gatavojiet sev pusdienās vai vakariņās buljonu vai vieglu dārzeņu zupu.

4. Ēdiet pēc noteikuma „10 un 90”. Dienas ēdienkartē jūsu mīļākajam ēdienam ir jābūt 10%, bet veselīgajam – 90%. Īstiem saldummīļiem ir diezgan grūti iztikt bez saldumiem. Savu vajadzību labāk apmierināt ar saldiem augļiem vai dārzeņiem. Ļoti maz tauku un kaloriju ir diētiskajā kakao.

5. Tiek uzskatīts, ka labāk ir ēst bieži, bet maz. Tas tā nav, galvenais ir ēst. „Uzkošanai ” labāk izmantot augļus un dārzeņus, jo tikai 50 gr auzu pārslu putras ar rozīnēm un riekstiem satur 15 gr tauku un 280 kkal.

6. Pieradiniet sevi ēst no maziem šķīvjiem, tādiem, kuri atgādina apakštasīti un neēdiet vairāk nekā uz šķīvja var uzlikt.

7. Aizstājiet visu, ko var aizstāt. Piemēram, uz sviestmaizes majonēzes vietā izmantojiet sinepes, treknu, kalorijām bagātu sieru – pret sieru ar minimālu tauku saturu, maļot gaļu kotletēm aizstājiet pusi no gaļas ar samaltām sēnēm vai pupiņām.

8. Atceraties par fiziskajiem vingrinājumiem. Manāmu labumu sajutīsiet, ja regulāri izpildīsiet tikai pietupienus un palēcienus ar lecamauklu. Izdomājiet sev atalgojuma sistēmu. Piemēram, pēc katrām 10 vingrošanas minūtēm, krājkasīte iemetiet monētas. Uzstādiet sev mērķi, par tādā veidā sakrāto naudu nopirkt kakla rotu vai skaistu peldkostīmu. Par neizpildītajiem vingrinājumiem sodiet sevi, izņemot monētas no krājkases.

9. Ja jūs „nedraudzējaties” ar sportu, izdomājiet nodarbības, kuras palīdzēs jums nodrošināt nepieciešamo fizisko slodzi. Piemēra, varat aizmirst par lifta eksistēšanu jūsu mājā un kāpt pa kāpnēm.

10. Izmantojiet pašiedvesmas un vizualizācijas tehnikas. Aizmiegot, obligāti sevi iztēlojaties slaidu , tādu, kāda vēlaties kļūt. Ja jūs to varat skaidri iztēloties, tad obligāti varat to panākt!

 

5 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.