8 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Visu laiku gribas saldumus?

 

main-6599-5a31297ba92a981623c991ab8d6d81d2

Pārlieku liela saldumu lietošana var izprovocēt ne tikai liekā svara parādīšanos, bet arī nopietnas veselības problēmas. Medicīnas darbinieki skaidro, kāpēc ir tik grūti atteikties no saldumiem.

Barības vielu trūkums.
Ja organisms nesaņem vajadzīgo daudzumu barības vielu, tas steidzami sāk meklēt enerģijas avotu un cilvēks var sākt just tieksmi pēc saldumiem. Tāpēc nav ieteicami starplaiki starp ēdienreizēm ilgāk par četrām stundām un stingras diētas , kuras satur mazāk par 1500 kilokalorijām diennaktī.

Neregulāra ēšana.
Ja ēdienkartē trūkst olbaltumvielu un ogļhidrātu, organisms atsaucas uz to ar bada sajūtu un vēlmi ātri to apmierināt, apēdot kaut ko saldu. Regulāri lietojot olbaltumvielas un ogļhidrātus (saliktie) ilgāk saglabāsies sāta sajūta un tie vienmērīgi apgādās organismu ar enerģiju.

Atteikšanās no pusdienām.
Ikdienas enerģijas pamatdevu organismam ir jāsaņem no plkst 16 – 17, tāpēc ir ļoti svarīgi ēst pusdienas. Ja organisms nesaņem vajadzīgo enerģijas devu, tas sāks meklēt papildu iespējas ātri „uzlādēties”.

Aizliegumi.
Aizliedzot sev saldumus, jūs vēl vairāk palielināt tieksmi pēc tiem. Dietologi iesaka mieloties ar saldumiem. Lai saldumus nepārēstos , ēdiet tos tad, kad esat paēduši.

Ieradums.
Ļoti bieži pārmērīga saldumu lietošana nav nekas vairāk kā ieradums. Jāatrod iespējas atteikties no šī ieraduma. Piemēram: divu cukura karotīšu vietā, ko jūs berat klāt tējai vai kafijai, beriet vienu. Tādas izmaiņas ātri kļūs par normu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.