0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Noderīgi vingrinājumi prāta attīstīšanai! Izlasi!

 

m001 1. Acumirklīgs vingrinājums. Pamēģiniet šo vingrinājumu izdarīt tieši tagad. Ja esat labrocis, pārlieciet peli kreisajā rokā un pretēji, ja esat kreilis – labajā. Mēģiniet pastrādāt. Šajā mirklī jūsu prāts veic milzīgu darbu, atrodot jaunus risinājumus un apgūstot jauninājumus.

2. Risiniet krustvārdu mīklas. Ideāls veids, kā attīstīt prātu ir krustvārdu mīklu minēšana. Šis veids liek jūsu prātam strādāt hiperaktīvi, tas nozīmē, trenē viņu. Tajā pašā laikā jūs izmantojiet dažādas jūsu zināšanu jomas, un tāpēc šis vingrinājums ir divtik efektīgs.

3. Lasiet grāmatas.

4. Izmantojiet savu iztēli. Daudzi nenovērtē iztēles spēku un veltīgi. Iztēle palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Reiz zinātnieki veica eksperimentu, kurā visi dalībnieki bija sadalīti divās grupās. Pirmās grupas dalībnieki katru dienu piecas minūtes iztēlojās, kā veic fiziskos vingrojumus muskuļu attīstībai, otra grupa nedarīja neko. Pēc trim mēnešiem tika konstatēts, ka tiem, kuri iztēlojās fiziskos vingrinājumus palielinājās muskuļu jauda par 13% un 6% atbilstoši tiem, kuri nedarīja pat to. Tāpēc, neaizmirstiet par jūsu iedomām – tajās slēpjas milzīgs spēks.

Lasi vēl:
Maska neprātīgai matu augšanai. Nesaki, ka mēs tevi nebrīdinājām!
30 saprātīgas dzīves principi! Interesanti!
Gudri psihologa prātojumi par dzīvi: “Reiz tu sapratīsi, ka esi palikusi viena…”

5. Uzlieciet sev oriģinālus uzdevumus. Piemēram, ja jūs esiet tukls onkulītis, kurš caurām dienām sēž pie datora, un raksta programmas pamēģiniet sākt nodarboties ar dejām. Bet ja jūs, gluži pretēji, ļoti pozitīvs un komunikabls cilvēks, kurš nevar ilgi nosēdēt vienā vietā, ķerieties pie šaha. Dariet to, kas jums ir nepierasts, lai jūsu smadzenes sāktu strādāt nepierasti. Izdomājiet logotipu jūsu būtībai, vai uzrakstiet dāvanu sarakstu Ziemassvētku vecītim. Veiciet nestandarta uzdevumus un jautājums, kas ir cilvēka prāta attīstība – jums nebūs aktuāls.

6. Fiziskie vingrinājumi cilvēka prāta attīstīšanai. Fiziskie vingrinājumi attīsta starpneironu saites, padarot jūsu smadzeņu darbības efektivitāti daudz lielāku. Jau vairākkārtīgi ir pierādīts, ka cilvēki, kuri veic aktīvu dzīvesveidu daudz ātrāk nonāk pie jebkuru prāta uzdevuma atrisinājuma, kā tie, kuri visu dienu sēž datora krēslā un mēģina atrast atbildi.

7.Ceļojiet. Ceļošana – pats efektīvākais un pats interesantākais cilvēka prāta attīstīšanas veids. Tikai iedomājieties, cik jauna jūsu smadzenes uzzinās ceļojuma laika.

8. Izvairieties no sēdoša dzīvesveida. Ja gribiet attīstīt savu prātu – aizmirstiet par sēdošu dzīvesveidu uz visiem laikiem. Jau no seniem laikiem cilvēks strādāja, medīja un nodarbojās ar vākšanu. Tas ļoti spēcīgi iedarbojās uz cilvēces attīstību. Kad mēs kustamies, mēs uzlabojam ne tikai mūsu iekšējos orgānus, bet arī redzes atmiņu, uzmanību, kā arī labāku orientēšanos laikā.

9. Prāta attīstība ar iešanas palīdzību. Kad mēs staigājam, mūsu smadzenes sāk strādāt daudz aktīvāk pateicoties tam, ka tajās ieplūst vairāk asiņu un skābekļa. Tieši tāpēc, ja ilgāku laiku galvā nav ienācis kāds problēmas risināšanas veids, tad ieteicams iziet ārā un atsvaidzināt savu prātu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.