8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

20 lietas, uz kurām nevajag tērēt naudu

 

wallpaper-1206636-1024x576

Reklāmas industrija var jebkuru, pat visnevajadzīgāko lietu padarīt par vēlamu un jums nepieciešamu. Un jūs pirmajā izdevīgajā mirklī ar prieku iztērēsiet naudu tās iegādei.

Protams, ir lietas un produkti, kuri jums ir nepieciešami, bet lielākais vairums no tā ko jūs pērkat pieder pie kategorijas „gribu”.

Džordžs Karlins ,amerikāņu komiķis, ir teicis: „Mēģinājums kļūt laimīgam krājot mantību ir līdzīgs mēģinājumam remdēt izsalkumu ietinoties sendviču lentā”.

Tas ir dabīgi, ka mēs nebeigsim pirkt visu ko mums gribas, bet varbūt ir vērts veikt kaut nelielas korekcijas pirkumu sarakstā? Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim par 20 lietām un produktiem no kurām jūs varēsiet viegli atteikties nenodarot ļaunumu veselībai, gan garīgajai, gan fiziskajai.

Kosmētika.

Kā izdzīvotu skaistuma industrija ja tai nepiemistu neparastās spējas katru sīkumu pārdot par milzīgu cenu pārliecinot pircējus, ka tas ir visīstākais „must have”?

Līdzeklis pēc skūšanās.

Katru dienu (daudzi retāk) vīrieši skujas un procedūru pabeidz ar līdzekļa pēc skūšanās izmantošanu. Ar visām šā līdzekļa funkcijām galā var lieliski tikt arī vienkāršs vēss ūdens, kurš nomierinās ādu, sašaurinās poras. Patīkama smarža, kura saglabājas uz ādas, ir tas, ko dod līdzeklis. Ja jūs gribat iegūt tieši smaržu – jā, tad jums ir vajadzīgs līdzeklis pēc skūšanās. Bet jums tas nav nepieciešams.

Ķermeņa skrubis.

Kas ir galvenais skrubju sastāvā? Tīrošās daļiņas, kuru lomu parasti izpilda sasmalcināti aprikožu kauliņi vai mākslīgās granulas. Bet ticiet, parasta, pietiekami cieta švamme atjaunos ādu ne sliktāk par skurbi un maksās nesalīdzināmi lētāk.

Matu spreji, kurus nevajag nomazgāt.

Etiķete uz katra tāda spreja sola, ka pēc tā lietošanas jūsu mati būs mīksti, zīdaini, spīdīgi, stipri… Bet lietojot tādus līdzekļus dažas sastāvdaļas pakāpeniski uzkrājās matos, padarot tos tieši otrādi blāvus, lūstošus, nedzīvus. Un jūs atkal pērkat spreju , lai uzveiktu šo problēmu.

Pretcelulīta krēms.

Jūs jokojat? Jūs patiesi ticat tam, ka kaut kāds burvju līdzeklis no pudeles varēs jūs atbrīvot no celulīta? Netērējiet velti naudu.

Tonālais krēms.

Strīdīgs produkts. Kāds bez viņa nevar iedomāties savu dzīvi. Bet nepievēršot uzmanību reklāmām un žurnālu apgalvojumiem, ka bez tonālā krēma nav iespējams uzklāt meikapu, paskatieties uz savu seju un padomājiet, vai tas jums patiešām ir vajadzīgs? Vai tā ir tikai plēve, kura nepatīkami savelk seju, nepiešķirot tai nekādu papildus pievilcību?

Dušas želeja.

Patīkama smarža un ērta lietošana, ne vairāk. Laba švamme un kvalitatīvas ziepes – lūk kas jums ir vajadzīgs pareizām pirts procedūrām.

Sports un fitness.

Ar sportu ir jānodarbojas, te jautājumu nav. Bet vai jums ir vajadzīga visa šī atribūtika, kura tik vilinoša un koša guļ sporta veikalu plauktos? Tiksim skaidrībā, kas no viņas sortimenta jums nav vajadzīgs.

Lasi vēl:
Tev garšo sula? Interesanti fakti par to, kurus Tu vēl nezināji!
10 svarīgi fakti, kas jums ir jāzina par “superīgākajiem produktiem” pasaulē
10 interesanti fakti par mīlestību! Izlasi!

Abonements uz sporta zāli.

Vilinoši, vai ne? Lai uzturētu sevi labā fiziskā formā jums nav vajadzīgs abonements uz sporta zāli. Ja jūs esat pārņemts ar ideju labi izskatīties un labi justies, to var realizēt bez īpašiem naudas ieguldījumiem. Vairāk staigājiet, skrieniet, kāpiet pa kāpnēm un izpildiet vingrojumu kompleksu mājās.

Diētiskais ēdiens.

Šeit liksim klāt visas fitnes – pārslas un musli, kuri nez kāpēc maksā dārgāk par zelta tiltu. Var taču izvārīt putru? Kaut arī tas nebūs tik moderni un pievilcīgi.

Mājas trenažieri.

Kas tikai pēdējā laikā nav parādījies. Trenažieri , paredzēti lietošanai mājās pārsteidz ar savām formām un funkciju pārpilnību. Bet esmu gatavs saderēt, ja jūs reklāmas iespaidā, vienu tādu jau esat iegādājies, tad šobrīd domājat par to, kā to pārdot par vairāk vai mazāk izdevīgu cenu.

Sporta apģērbs.

Sporta krekliņi ar sudrabotu antiseptisku pārklājumu, jaunākie audumi, kuri ideāli regulē mitruma apmaiņu, mikrofibras zeķes… Mārketinga darbinieki izdomās vienalga ko, lai tik jūs iztērētu savu naudu. Īstenībā, jums nav vajadzīgs vairāk nekas, izņemot labas krosenes, dažus kokvilnas krekliņus, šortus un zeķes.

Brīnumainās tabletes.

Nevajag mānīt sevi un domāt, ka viena burvju tabletīte varēs palīdzēt jums tikt galā ar taukiem, kurus esat krājuši gadiem ilgi. Tikai aktīvas nodarbes un pareiza ēšana.

Bērniem.

Ļoti viegli kļūt par mārketinga trika upuri tad, kad ģimenē parādās bērni. Viņi taču ir vislabākā vērti, viņu dēļ var iztērēt pēdējo, atsakot sev daudz ko.

Bērnu mitro salvešu sildītājs.

Pasaule jūk prātā? Ja salvete būs tik tiešām ļoti auksta, to vienkārši var sasildīt paturot rokās!

Augstais krēsls priekš bērna.

Priekš kam jums šī gigantiskā konstrukcija? Nopērciet bērnu sēdeklīti, kuru var piestiprināt pie parastā krēsla. Kad tas jums vairāk nebūs vajadzīgs, jūs varēsiet to viegli novietot tur, kur tas aizņems vismazāk vietas.

Radioaukle.

Protams, ja jūs dzīvojat divstāvīgā savrupmājā, tad mūsdienīgās tehnoloģijas brīnums jums noderēs. Bet vai tad jūs nedzirdēsiet sava mazuļa raudas parastā dzīvoklī?

Staiguļi.

Daudzu gadu simtu garumā mazuļi kaut kādā veidā paši cēlās kājās. Tie ķērās pie mēbelēm, pie visa, kas gadījās pa rokai. Jūs varat palīdzēt mazulim pieturot to ar rokām. Staiguļi – tas ir jautri, bet kāpēc tie kļuvuši nepieciešami – nav saprotams.

Spilvens pārtīšanai.

Varbūt tas nav dārgs, bet priekš kam tērēt naudu pat tādam sīkumam? Jūs varat mazulim nomainīt autiņus uz segas.

Preces mājai.

Jūsu māja noteikti ir piepūtusies no nevajadzīgām mantām. Neatkārtojiet iepriekšējās kļūdas un netērējiet naudu nevajadzīgām lietām.

Atkaļķošanas līdzeklis veļas mašīnām.

Pati veļas mašīna – tas jau ir dārgs pirkums. Bet veikalos grib lai jūs vēl nopērkat dārgu atkaļķošanas līdzekli. Kaļķi ļoti viegli notīrīt ar citronskābes palīdzību un tā maksā maz. Ieberiet to veļas pulvera vietā un uzlieciet kokvilnas mazgāšanas režīmu (tikai bez veļas izžaušanas).

Līdzeklis sudraba rotu tīrīšanai.

Vislabāk sudrabu attīrīs zobu pulveris. Uz mitras lupatiņas uzberiet mazliet pulvera, paberzējiet rotas lietu, tad noskalojiet un rūpīgi noslaukiet sausā lupatiņā.

Līdzekļi pret izlietņu aizsērējumiem.

Tie bieži maksā lielu naudu. Bet ar netīrumiem var tikt galā visparastākā soda, kuru var iebērt uz ilgāku laiku notecē. Ja soda nav palīdzējusi, tad var atcerēties veco labo cauruļu tīrīšanas metodi ar trosīti.

Virtuves papīra dvieļi.

Savā ziņā tā ir ērta, bet diezgan dārga manta. Parasto dvieļu mazgāšana jums izmaksās lētāk, nekā regulāra papīra dvieļu pirkšana.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.