14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ārsti ir šokā! Tofu siera cienītājam no nierēm izņem 420 akmeņus

 

2

55 gadus vecais ķīnietis Hi Dongs vērsās pie Czinjhua pilsētas slimnīcas ārstiem ar neciešamām sāpēm mugurā. Arī agrāk vīrietim bijuši līdzīgi simptomi. Viņam tika noteikta diagnoze: nierakmeņi, bet vīrietis izlēma neko nedarīt un atstāt visu, kā ir. Tas noveda pie tā, ka ārstiem nācās veikt neatliekamu operāciju, lai glābtu vīrieša dzīvību. Hi Dongam operācijas laikā tika izņemti 420 nierakmeņi. Pie visa vainīga ir vīrieša pārlieku aizraušanās ar tādu produktu kā tofu. “Es nekad nebiju redzējis tik daudz nierakmeņu. Ekstrēmā operācija ilga aptuveni divas stundas. 45 minūtes aizņēma pats akmeņu izņemšanas process”, stāsta ārstējošais ārsts Vei Jubins.

1

Mediķi noteikuši, ka akmeņu uzkrāšanās nierēs bijusi saistīta ar pacienta nepareizo ēšanu.

Nierakmeņi mēdz būt dažādi. Viss ir atkarīgs no to rašanās cēloņiem. Nierakmeņi, kuri bija šim vīrietim, tiek dēvēti par fosfātajiem. Tie veidojas tāpēc, ka organismā uzkrājas pārāk daudz kalcija saļu. Tāpat pacients ļoti maz dzēra ūdeni, kas varētu visu lieko izvadīt no organisma.

Vīrietis ārstiem atzinies, ka viņam ļoti garšo sojas biezpiens tofu, kas ir bagāts ar kalcija sulfātu.

Vīrieša ģimene apsolīja, ka kontrolēs viņa ēdienkarti. Bet pats Hi Dongs apsolīja dzert vairāk ūdens un samazināt tofu lietošanu.

Tofu ir noderīgs un barojošs olbaltumvielu produkts. Tam ir maz kaloriju, tas gandrīz nemaz nesatur taukus un ogļhidrātus. Bet jāatceras, ka, lai nebūtu veselības problēmu, ēdienkartē ir jābūt dažādībai. Kā arī – visā ir jāzin mērs!

avots: ofigenno.cc

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.