0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ieradumi mēdz būt arī labi un pareizi…

 

13954860816-max-953

Agra celšanās.

Veiksmīgi cilvēki parasti ir cīruļi. Šis mierīgais periods, kamēr nav piecēlusies visa pārējā pasaule, – vissvarīgākā, iedvesmojošākā un miermīlīgākā dienas daļa. Tie, kuri atklājuši sev šo ieradumu, apgalvo, ka līdz šim nebija dzīvojuši pilnvērtīgi, līdz neuzsāka celties piecos no rīta katru dienu.

Aizrautīga lasīšana

Ja aizvietosiet vismaz daļu tā laika, ko pavadāt pie televizora vai datora, ar noderīgu un labu grāmatu lasīšanu, kļūsiet par izglītotāku cilvēku savu draugu lokā. Ir brīnišķīgs citāts, ko reiz izteica Marks Tvens: „Cilvēkam, kurš nelasa labas grāmatas, nav nekādu priekšrocību tā cilvēka priekšā, kurš nemāk lasīt.”

Vienkāršošana

Mācēt vienkāršot – nozīmē likvidēt lieko tā, lai izceltu būtiskāko. Ir svarīgi vienkāršot visu, ko var un vajadzētu vienkāršot. Ar to novērš arī visu bezjēdzīgo. Šis process attīra atmiņu un jūtas no nesvarīgā, kā arī mazina pārdzīvojumus un stresu.

Dzīves tempa palēnināšana

Nav iespējams baudīt dzīvi pastāvīgas aizņemtības, stresa un haosa vidē. Ir jāatrod klusais laiks tikai sev vienam. Piebremzējiet un ieklausieties savā iekšējā balsī. Palēniniet tempu un pievērsiet uzmanību tam, kas ir svarīgāks. Ja jūs spēsiet izstrādāt pieradumu celties no rītiem agrāk, tas varētu būt īstais laiks. Tas būs jūsu laiks – laiks elpot pilnu krūti, pārdomāt, meditēt, vērot. Piebremzējiet – un viss, kam jūs dzenaties pakaļ, panāks jūs pats.

Treniņi

Aktivitātes trūkums grauj katra cilvēka veselību, tai pat laikā metodiskie fiziskie vingrinājumi palīdzēs to saglabāt. Tiem, kuri domā, ka viņiem nav laika fiziskiem vingrinājumiem, agrāk vai vēlāk nāksies atrast laiku slimību ārstēšanai. Jūsu veselība – tie ir jūsu panākumi. Atrodiet savu programmu – ar sportu var nodarboties arī neizejot no mājām (mājas programmas), kā arī bez trenažieru zāles abonementiem (piemēram, mājas skrejceļi).

Ikdienas prakse

Ir tāds novērojums: jo vairāk cilvēks praktizējas, jo kļūst veiksmīgāks. Vai tā ir nejaušība? Veiksme – tā ir vieta, kur prakse satiekas ar iespējām. Talants nevar izdzīvot bez treniņa. Vēl vairāk, ne vienmēr ir vajadzīgs talants – uztrenēta prasme spēj to aizvietot pilnībā.

Vide

Šis ir vissvarīgākais ieradums. Tas paātrinās jūsu panākumus, kā neviens cits. Ar idejām, entuziasmu un pozitīvismu iedvesmoto cilvēku sabiedrība – vislabākais atbalsts. Te jūs saņemsiet gan noderīgus padomus, gan nepieciešamo grūdienu, gan nepārtrauktu atbalstu. Ko, izņemot vilšanos un depresiju, dos saskarsme ar cilvēkiem, kuri iesprūda nīstā darbā? Var teikt, ka jūsu dzīves panākumu līmenis ir tieši proporcionāls to cilvēku panākumiem, kuri ir jums apkārt.

Ieviesiet pateicību žurnālu.

Šis ieradums dara brīnumus. Esiet pateicīgi par to, kas jums jau ir, un tiecieties pēc labākā. Esiet pārliecināti, ka nosakot savu mērķi dzīvē, jums būs vieglāk „atpazīt” iespējas. Atcerieties: ar pateicību uzrodas vairāk iemeslu priekam.

Esiet neatlaidīgs.

Tikai 303. banka piekrita piešķirt Voltam Disnejam aizdevumu Disnejlendas radīšanai. Bija nepieciešams vairāk par miljonu fotogrāfiju 35 gadu garumā, pirms Stīva Makkarija fotogrāfiju “The Afgan Girl” sāktu pielīdzināt da Vinči šedevram „Mona Lisa”. 134 izdevniecības noraidīja Dž. Kenfīlda un Marka V. Hansena grāmatu „Kā cāļa zupa dvēselei”, pirms tā kļuva par mega – bestselleru. Edisonam bija 10 000 neveiksmīgi mēģinājumi, izgudrojot elektrisko spuldzīti. Vai redziet likumsakarību?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.