8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Labākās receptes lieliskam kafijas skrubim

 

Безымянный-1

Droši vien visām sievietēm ir zināms, ka skrubis ir lielisks līdzeklis dziļai ādas attīrīšanai. Pateicoties tam, mūsu āda attīrās no vecām, atmirušām daļiņām, uzlabojas asinsrite , āda paliek gluda, maiga un kopta.

Absolūti visi skrubji sastāv no pamatmasas un abrazīvām daļiņām. Pamats var būt praktiski jebkāds, bet ar abrazīvo daļiņu lomu var lieliski tikt galā parastā maltā kafija. Kafijas skrubis ir viens no efektīvākiem un populārākiem pīlingiem, to ir viegli pagatavot mājas apstākļos.

Priekšrocības

Kosmetologu starpā kafijas skrubis ir ārkārtīgi populārs, pateicoties tā labajām īpašībām. Tas lieliski tonizē ādu, sašķeļ zemādas taukus un izvada lieko šķidrumu.

Dabīgās kafijas pupiņu daļiņas ne tikai attīra ādu, bet arī veic masāžas funkciju. Tā rezultātā uzlabojas asinsrite, tādēļ sāk atkāpties celulīts. Āda izlīdzinās, kļūst gluda un maiga. Kofeīns, ko satur kafijas pupiņas, nokļūst zem ādas un veicina zemādas tauku šķelšanu un celulīta mazināšanos. Tādējādi regulāra kafijas skrubja izmantošana palīdz notievēt.

Šī skrubja milzīgais pluss ir arī tā pieejamība. Viss, kas ir nepieciešams, – iegādāties kafijas pupiņas. Turklāt kafijas skrubim piemīt brīnišķīgs, uzmundrinošs aromāts, kas uzlabo garastāvokli. Kā bonusu jūsu āda iegūs maigu, zeltainu iedeguma toni un lielisku aromātu, kā arī uzlabosies krēma uzsūkšanās dziļākos ādas slāņos.

Daudzpusīga izmantošana

Kafijas skrubi var izmantot gan ķermenim, gan sejai. Taču sejai ir jāizvēlas pēc iespējas labāk sasmalcinātas kafijas pupiņas, citādāk Jūs varat saskrāpēt savu ādu. Pagatavošanai var izmantot svaigas kafijas pupiņas vai biezumus, kas paliek pēc kafijas izdzeršanas.

Kafijas skrubju receptes

Pats vienkāršākais kafijas skrubis

Samaisiet malto kafiju ar dušas želeju. Var maisīt tieši plaukstā. Uzklājiet skrubi uz ķermeņa un labi pamasējiet.

Lasi vēl: 
Laiks kafijai! Kafijas dzērienu ābece
Pana Kota no kafijas, šokolādes un kokosa
Nobaudi lielisko atjaunojošais skrubis ar kafijas biezumiem un kanēli

Barojošs kafijas skrubis

Sajauciet 2 ēdamkarotes kafijas pupiņu un brūnā cukura, pievienojiet 100 ml mandeļu eļļas. Šī recepte ir ideāla sievietēm ar sausu ādu.

Kafijas skrubis pret celulītu

Samaisiet kopā dabīgo kafiju, jūras sāli un olīveļļu pa 3 ēdamkarotēm, pievienojiet 3 pilienus ingvera ēteriskās eļļas. Visi komponenti lieliski tiek galā ar celulītu un piesātina ādu ar vitamīniem un minerālvielām.

Kafijas/medus skrubis pret celulītu

2 ēdamkarotes maltās kafijas sajaucam ar 4 ēdamkarotēm medus. Uzsmērējam iegūto skrubi uz celulīta skartām vietām un aktīvi masējam 5 – 10 minūtes.

Kafijas skrubis – maska

Nelielam daudzumam siltā minerālūdens pievienojiet zilos mālus un malto kafiju vienādās proporcijās tā, lai iegūtu krējuma konsistenci. Uzlieciet uz ķermeņa un pamasējiet problemātiskās vietas. Tad aptiniet ķermeni ar pārtikas plēvi un atstājiet skrubi uz vienu stundu, tas darbosies kā maska. Ar tā palīdzību var viegli tikt vaļā no vairākiem liekiem centimetriem.

Kafijas skrubis sejai

Sajauciet kopā 1 tējkaroti ļoti labi samaltas kafijas, 1 tējkaroti medus un 2 tējkarotes olīveļļas. Uzsmērējiet uz sejas ādas un akurāti pamasējiet.

Pretgrumbu maska

1 ēdamkaroti rudzu miltu izšķīdiniet stiprā, jau atdzisušā kafijā tā, lai sanāktu bieza masa. Pievienojiet vienu olas dzeltenumu, labi visu samaisiet un uzlieciet uz sejas. Pēc 10-15 minūtēm noskalojiet ar siltu ūdeni.

Esiet veselas un skaistas – uzturiet sevi lieliskā formā un neaizmirstiet par sportu un pareizo uzturu!

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.