16.4 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

12 mazi apzināšanas dzīves likumi, kas maina visu. Galvenais mērķis – skaidrība galvā

 

1616

“Jūsu redzējums kļūst skaidrs tikai tad, ka jūs ieskatieties savā sirdī. Kas skatās ārpasaulē, tas vienkārši snauž. Kas skatās iekšpasaulē, tas atmostas”. Karls Jungs.

Kā būtu, ja uzmanības praksi mēs ieviestu par savu ikdienas rituālu un galveno ikdienas uzdevumu? Ja jūs gribat dzīvot ar pilnu jaudu, jums nāksies nedaudz izmainīt savu dzīvesveidu, un visradikālāk savu attieksmi pret to, kas notiek apkārt.
Pēc būtības visa apzināšanās ideja noved pie trim tēzēm:

☞ Apzināties, kas notiek dotajā brīdī, neļaut uzmanībai novērsties.

☞Izbaudīt katru patīkamo pieredzi, ko saņemam no dzīvi, nedomājot par problēmām vai savu “dzīvi kopumā”.

☞Vienmēr iet pa to ceļu, kur saka mūsu sirds, nebaidoties un neizvairoties no nepatīkamās pieredzes.

Šo punktu zināšana ir ļoti svarīga lieta. Uzmanība patiešām spēj izmainīt visu mūsu dzīves pieredzi un sajūtas. Lūk, 12 pamata apzināšanas likumi, par kuriem ir jāatceras visiem, kuri gribas padarīt savu dzīvi pilnīgāku, aizraujošāku un vieglāku.
1.Jūsu vienīgā realitāte ir šis brīdis, tieši šeit un tieši tagad. 
 
Ķermeņa, prāta un dvēseles veselības noslēpums ir – neapraudāt pagātni, neuztraukties par nākotni, bet dzīvot tagadnes brīdī. Apzināti un mērķtiecīgi.

Galvenā patiesība un galvenā bagātība ir pilnībā izjust un izdzīvot esošo brīdi. Neviens cits laiks vai vieta jums nav realitāte. Mūsdienu miers dvēselē un pārticība slēpjas vienkāršā ieradumā dzīvot apzināti.

2. Negatīva doma ir nekaitīga, līdz kamēr jūs tai neesat noticējuši.

Tās nav jūsu domas, bet gan jūsu pieķeršanās šīm domām, kas izraisa ciešanas.

Pastāvīgi atkārtot sev vienu un to pašu domu – tas nozīmē, ticēt, ka tā ir taisnība, pie tam bez jebkādiem pierādījumiem. Ticība – tā ir doma, kuru jūs akumulējat sevī daudzu gadu garumā.

3. Jūs nesodīs par jūsu dusmām; jūs tiksiet sodīts ar tām. 

Runājiet un rīkojieties niknuma brīdī – un pienāks laiks, kad jūs noteikti to rūgti nožēlosiet.

Ir viegli būt dusmīgam un par kaut ko neapmierinātam. Savukārt darīt kaut ko svarīgu par spīti visām cietsirdībām un netaisnībām – tas ir superīgi. Dzīve ir pārāk vērtīga un īsa, lai to tērētu garīgiem traucējumiem. Izbeidziet. Esiet pozitīvi. Esiet labāki.

4. Jūsu iekšējās smadzenes jau zina, kā jums pret sevi vajadzētu attiekties. Tām nav vajadzīgs ārējais novērtējums.
 
Lai saprastu pasauli, jums no sākuma vajadzēs iepazīt pašiem sevi.

Dažreiz jūs citu priekšā attaisnojaties, lai viņi jūs attaisnotu. Tādos brīžos jūs pārstājat būt tie, kas jūs patiesībā esat. Nemeklējiet atbalstu no malas. Nemeklējiet kādu, kas jums dos atļauju būt pašiem par sevi. Jums nav vajadzīga pārbaude no malas, lai kļūtu laimīgs vai arī vienkārši dzīvotu labu dzīvi.

5. Viss tiek radīts divreiz: no sākuma prātā, bet pēc tam dzīvē. 

Sekojiet līdzi savām domām. Atcerieties, ka, lai kaut ko dabūtu, no sākuma vajag noskaņoties.

Turiet morālo kodeksu tuvu pie sirds un ļaujiet tam ik pa brīdim vadīt pār prātu.

6. Vienatne nemēdz būt. Jūs vienmēr esat pats priekš sevis.  

Citi cilvēki var staigāt blakus jums, bet tie nekad nevarēs iekāpt jūsu kurpēs.

Dodiet sev iespēju uzzināt, kāds jūs esat patiesībā. Noskaidrojiet, kāpēc esat tāds (tāda), kāds esat, un kāpēc viss noticis tieši tā, kā ir. Un tad jums nevajadzēs vairs visu laiku atrasties citu cilvēku sabiedrībā, lai sajustos komfortabli.

7. Ticēt kaut kam un nedzīvot atbilstoši tai ticībai – tas nav godīgi.  

Nekrāpiet pats sevi. Nelauziet sevi. Necentieties dzīvē visu pakļaut loģikai. Nemainiet savu gaumi atbilstoši modes tendencēm. Sekojiet savai kaislei. Un attiecieties pret to nedaudz uzmanīgāk, nekā parasti.

Noraksturojiet pats sevi. Sniedziet sev godīgu novērtējumu. Un nekad neapmāniet sevi ar svešu vārdu palīdzību.

8. Pareizais un vieglais ceļš reti ir viens un tas pats ceļš.  

Nebaidieties no cīņas un pūlēm. It sevišķi, ja jūtat, ka tas ir tā vērts. Katrs nākamais solis var būt arvien grūtāks, bet arī rezultāts bieži vien superīgāks nekā vispārdrošākās gaidas. Ja labi pacentīsieties, tad var sasniegt pat vairāk, nekā to, ar ko bijāt rēķinājušies.

Nekad nepārstājiet sekot saviem sapņiem un kaislībām. Tiko kā cilvēki pārstāj to darīt, viņi noveco. Vecums iestājas tādēļ, ka cilvēki pārstāj dzīties pakaļ saviem sapņiem.

9. Ja jūs vēlaties no dzīves kaut ko saņemt, tad jums ir jāņem vērā arī izdevumi.

Tā vietā, lai pastāvīgi domātu par to, ko jūs gribat, no sākuma aizdomājieties par to, ko jūs tā vietā esat gatavs ziedot. Jūs nevarat nonākt galamērķī, neveicot pašu ceļojumu. Ja jūs gribat vēderpreses kubiciņus, tad nāksies pasvīst un paciest sāpes muskuļos. Nāksies celties agri no rīta un ēst veselīgu pārtiku.

Pajautājiet sev: kāds ir jūsu ciešanu iemesls? Ja paiet mēnesis pēc mēneša, gads pēc gada, bet nekas nenotiek un jūs netuvojieties savam sapnim ne par soli, tad, iespējams, ka tas ir tāpēc, jo patiesībā jūs to nemaz negribat. Šī mērķa labad jūs neesat gatavs ciest. Mērķi, kuru, starp citu, visticamāk jums ir uzspieduši apkārtējie. Lai sasniegtu savu mērķi, nepieciešams pielikt savus paša pūliņus. Bet, vai tas ir tā vērts? Ļoti bieži atbilde ir: nē.

10. Pārlieku lielā noslogotība ar lietām un domām – ir pilnīgs pretstats sapratnei par “dzīvi”. Atcerieties par dzīvi.  

Ir atšķirība starp “plānošanu” darīt pareizās lietas un tās patiesi darīt. Tā ir vilinoša ideja: ar lietām aizpildīt katru sava nomoda minūti. Sastādīt milzīgu uzdevumu sarakstu un regulāri novērsties no tā izpildīšanas. Un pēc tam sarūgtinātam doties mājās. Nedariet tā. Atstājiet sev telpu un laiku.

Vissvarīgākās lietas tomēr plānojiet. Bet tas nenozīmē, ka jādzīvo ar 100 % atbilstību grafikam vai kalendāram. Vienkārši radiet pamatu tam, lai vienlaicīgi aizsargātu sevi no kļūdām un pastāvīgi nedomātu par lietām, zinot, ka tās ir pierakstītas.

Jo vairāk jūs cenšaties visu kontrolēt, jo pieticīgāks ir jūsu rezultāts.

Nepiebāziet visu dzīvi ar konkrētu plānu kaudzi. Parūpējieties par darba dienas struktūru, bet palieciet elastīgs. Vislabākie dzīves mirkļi visbiežāk netiek plānoti. Un visbiežāk mēs žēlojam paši sevi, kad visas lietas ir izdarītas, bet laime vēl joprojām nav.

Dažreiz vajag vienkārši atlaist situāciju, atslābināies, dziļi ieelpot un iemīlēt to, kas ir tieši tagad un šeit.

12. Ja jūs esat noguruši, tas nozīmē, ka ir laiks iemācīties izbaudīt iegūtos rezultātus.  

Jums regulāri ir jāpapildina savs enerģijas rezervārs. Ķeriet elpu, pavadiet daļu no savas dienas klusumā un vientulībā, pievērsiet uzmanību savai iekšienei – un jūs spēsiet atjaunoties pēc haosa vai rutīnas pilnas dienas.

Tas ir pilnīgi normāli: paņemt pauzi un izlaist visu pasauli caur saviem sajūtu orgāniem. Izejiet uz ielas, sajūtiet mugurā vēja plūsmu. Centieties saprast un strukturēt ielas smaržu. Ja jūs to nedariet, tad vienkārši sevi sadedziniet.

Aizkavējušās domas.  

Es aizmirsu jums atgādināt, ka vislielākais pozitīvās domāšanas un apzināšanās ienaidnieks ir aizņemtība.

Tā nav labdarība, viņu nevajag vienīt. Visiem mums mēdz būt mežonīga grafika periodi, bet tikai nedaudzi saprot, ka tam nekādā ziņā nevajag būt par pašmērķi. Ja cilvēks pastāvīgi ir aizņemts, tas nozīmē, ka viņš grib dzīvot neatbilstoši saviem līdzekļiem vai arī viņš nemāk noteikt prioritātes. .

Kaut arī aizņemtība var likt jums sajusties dzīvam, koncentrēšanās uz vienu mirklu, uz sajūtām ir patstāvīgāks un sniedz vairāk enerģijas ilgtermiņa perspektīvā. Mēs neizbēgami kaut kad nonāksim uz nāves gultas un tad diez vai kāds no mums nožēlos par to, ka ir maz strādājis vai paveicis maz darbu. Bet toties cilvēki bieži nožēlo, ka nav dzīvojuši apzināti un tiem nav, ko atcerēties par savu dzīvi.

avots: lifter.com.ua
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.