6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Izmantojot matu kopšanā šīs vienkāršās receptes, tie kļūs lieliski

 

ctn1018_671_2786_1_52__12632282_xxl 1. Sajauc olas dzeltenumu ar 2 ēdamkarotēm konjaka. Ieziediet matos un pēc 20 minūtēm izmazgājiet.

2. Var ieziest majonēzi, kefīru, vai rūgušpienu matu saknēs, uzlikt galvā polietilēna maisiņu, aptīt ar dvieli, lai mati būtu siltumā 20 minūtes. Pēc tam var matus izmazgāt ar zāļu novārījumu. Šī maska attīra matus un baro matu saknes.

3. Pievienojiet nelielam daudzumam sava šampūna 1 olu un 1 ēdamkaroti sausa želatīna, kā arī 1 tējkaroti konjaka. Lēnām sakuliet, lai neveidotos kunkulīši un tad ar šo maisījumu izmazgājiet matus. No šī maisījuma mati kļūs biezāki un daudz spīdīgāki.

4. Sava šampūna pudelītē izšķīdiniet 2 tabletes šķīstošā aspirīna. Matus būs daudz vieglāk izķemmēt.

5. Šampūnam var pievienot visdažādākos vitamīnus E, B. P un citus. Visus vitamīnus var nopirkt aptiekās par mazām naudiņām. Vēl var pievienot dažādas ēteriskās eļļas, vislabāk citronu, gerāniju, vai lavandas. Pēc šāda, uzlabota, šampūna mati nepaliek tik ātri netīri, kļūst paklausīgāki un tos vieglāk ieveidot.

6. Ierīvēt sāli (vislabāk jodēto) mitros matos, veicot masāžu. Pēc tam matus kārtīgi izskalojiet ar ūdeni. Lai nostiprinātu rezultātu, ir nepieciešamas vismaz 10 procedūras. Pēc šādas masāžas mati mazāk izkritīs. Matu struktūra sāk atjaunoties.

7. Šis padoms ir tām meitenēm, kurām šķeļas matu gali, bet ir slinkums gatavot matu maskas, matu galos var vienkārši ieziest dadžu eļļu (vai linsēklu eļļu, olīveļļu, vai pat saulespuķu eļļu). Tā lieliski tiks galā ar radušos problēmu. Lai būtu redzams rezultāts procedūru atkārtojiet 2-3 reizes. Tikai ļoti rūpīgi izskalojiet matu, lai uz tiem nepaliek eļļas paliekas.

8. Protams variet iegādāties speciālas ampulas matu atjaunošanai. Tās var nopirkt visos specializētajos veikalos. Galvenais ir sekot instrukcijām uz iepakojuma, vai konsultēties ar speciālistu.

9. Vēlamies jums ieteikt matus skalot ar dažādiem zālīšu novārījumiem ( kumelīšu, nātru, apiņu, bērza lapu). Tas matus mīkstinās un veicinās to augšanu. Var skalot arī ar ūdeni, kuram ir pievienots degvīns- 1 ēdamkarote degvīna uz 1 litru ūdens.

10. ”Čigānu kondicionieris” – vidēja lieluma sīpolu sagrieziet gredzenos un iemērciet pusglāzē ruma uz 24 stundām. Pēc tam nokāsiet un iegūto šķidrumu lietojiet kā kondicionieri. Lieliski palīdz pret matu izkrišanu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.