19 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Viltības, kā panākt, lai pēdas ir tik maigas kā zīdainim

 

1. Olas dzeltenumu sajaukt ar tējkaroti citronu sulas un vienu ēdamkaroti kartupeļu cietes. Maisījumu ziest uz pēdām un papēžiem, ļaut nožūt līdz veidojās ”garoziņa”, noskalot ar siltu ūdeni un sasmērēt pēdas ar barojošu krēmu.

2. Ņemiet sulīgu alojas gabaliņu, sasmalciniet. Mīkstumu lieciet uz problēmzonām, aptiniet ar pārtikas plēvi, uzvelciet vilnas zeķes un dodieties pie miera. Šī ir komprese uz nakti.

3. Pusi no sīpola un kāpostu lapas (1:1) sasmalcināt un sajaukt ar siltu, vārītu kartupeli. Paņemt divus polietilēna maisiņus, pa vienam katrai kājai. Ielikt tajos maisījumu un uzvilkt tos kājās un skatieties filmu, vai var uzvilkt pa virsu zeķes un gulēt visu nakti ar šo maisījumu pie kājām.

4. Ja āda uz papēžiem ir palikusi pavisam raupja un vairāk atgādina smilšpapīru ( tas nozīmē, ka ādas virsējā kārta atmirst ), tad pēc katras sāls- sodas, vai zāļu tējas vannītes, lieciet sīpolu kompreses. Paņemiet nelielu sīpolu. Vairākas reizes applaucējiet to ar verdošu ūdeni, pārgrieziet uz pusēm, liekat klāt pie papēžiem. Aptiniet ar pārtikas plēvi, uzvelciet zeķes un dodaties ar visiem sīpoliem gulēt. No rīta noņemiet sīpolu paliekas, noskalojiet pēdas ar siltu ūdeni un kārtīgi norīvējiet papēžus ar pumeka suku un ar apļveida kustībām iesmērējiet papēžus ar barojošu kāju krēmu. Atliek vien reizes 2-3 atkārtot šo procedūru un jūsu papēži kļūs maigi un gludi.

5. Raupjo ādu uz papēžiem var mīkstināt liekot uz tiem masku no svaigiem kabačiem. Kabačus smalki sagrieziet, uzlieciet uz marles un pielieciet papēžiem uz 30 minūtēm. Pēc tam nomazgājiet ar siltu ūdeni un iesmērējiet ar barojošu krēmu. Pagatavojiet tādu masku reizi nedēļā un jūsu papēži būs maigi kā rožlapiņas.

6. Par unikālajām zaļās tējas dziedniecības spējām jūs noteikti esiet dzirdējuši.Lai savas pēdas savestu kārtībā, dažu dienu laikā, iesakām izmēģināt zaļās tējas un citronu masku. Citronu mizu samalt putriņā un sajaukt ar izmērcētām zaļās tējas lapiņām. Vēlams, lai maska būtu silta. Uzlieciet to uz pēdām, ietiniet plēvē un uzvelciet zeķes. Maska savu darbu izdarīs pa nakti.

7. Var sasmalcināt svaigas strutenes lapas, pielikt pie pēdām, aptīt ar pārtikas plēvi, uzvilkt zeķes un doties gulēt. Pēc tam atmirušo ādu nevajag skrāpēt, tā ļoti viegli nāk nost, ja paberž ar sūkli. Rezultātus var redzēt jau pēc pirmās procedūras.

8. Visas pēdas garumā izlieciet šādu maisījumu- kafijas biezumi+ skābais krējums+ kefīrs+ medus.Paturiet 15 minūtes, noskalojiet ar siltu ūdeni, sasmērējiet ar lanolīnu, uzvelciet polietilēna maisiņus, zeķes un dodieties pie miera.

9. Svaigu olīvu mīkstums kopā ar sarkano vīnogu mīkstumu- dārgi, bet efektīvi.

10. Uztaisiet skrubi no olīveļļas un jūras sāls. Arī lieliski palīdz. Lietojiet to, katru reizi, kad ejiet dušā, vai mazgājiet kājas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.