12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Britu pusaudži izgudrojuši prezervatīvu, kas atpazīst STS mainot krāsu

 

14 gadus vecie Danjals Ali (Daanyaal Ali) un Čirags Šahs (Chirag Shah), kā arī trīspadsmit gadīgais Muazs Navazs (Muaz Nawaz), kas radījuši jauno produktu, portālā sciencealert.com stāsta, ka ar to cerot panākt, lai pēc iespējas vairāk cilvēku meklētu palīdzību un ārstētu STS. Jaunos prezervatīvus aprakstījuši jau vairāki pasaules lielākie mediji, slavējot šo ideju. Produkta nosaukums ir “S.T.EYE”, un šī prezervatīva noslēpums un inovācija ir antivielu kārtiņa, kas reaģē uz STS antigēniem, mainot krāsu atkarībā no saslimšanas.

20152406134913

Seksuāli transmisīvās slimības ir infekcijas slimības, kuras iegūst galvenokārt dzimumkontakta laikā ar inficētu partneri.  Visbiežāk sastopamās STS ir: gonoreja, trihomonoze, hlamidioze, ureaplazmoze, mikoplazmoze, sifiliss. Dzimumkontakta laikā var iegūt arī HIV, herpes infekciju, atsevišķas ādas un parazitāras slimības.  Prezervatīvs kļūst zaļš “sastopoties” ar hlamīdijām, dzeltens – ar herpi, vai zils, ja nonāk saskarē ar sifilisu, skaidro tā autori. Tas pat varot reaģēt uz cilvēka papilomas vīrusu, kas ir dzemdes kakla vēža izraisītājs.

20152406134947

Ilfordā esošās “Isaac Newton Academy” studenti ar šo produktu piedalījušies biznesa ideju konkursā, lai palīdzētu kontrolēt STS izplatību. Ideja uzvarējusi un saņēmusi konkursa “TeenTech” galveno balvu – 1000 mārciņas un braucienu uz Bekingemas pili.

20152406135114

Līdz ar naudas balvu, zēni ieguva arī iespēju satikt princi Endrjū Bekingemas pilī.
Diemžēl ir vēl vairāki jautājumi, kas jāatrisina, jo neesot skaidrs, vai prezervatīvs diagnosticē STS tā valkātājam, tā partnerim, vai abiem.

avots: otpadus.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.