2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ar ko var beigties attiecības bez saistībām…

 

518234

Vai ir iespējama tuvība starp vīrieti un sievieti tad, ja viņi nevēlas būt pāris?
Pēdējā laikā psiholoģiska satura literatūrā, kura ir paredzēta masveida lasītājiem, bieži runā par seksu draugu starpā. Šajā gadījumā vērā tiek ņemtas attiecības starp cilvēkiem, kuriem reti vai regulāri ir intīmas attiecības, bet kuri nevēlas būt pāris, nesola viens otram uzticību, viņiem nav kopējās saimniecības un viņi netaisās doties uz dzimtsarakstu nodaļu.
Bieži vien, tādos gadījumos vīrietis un sieviete nav vienaldzīgi viens pret otru, jūt patiesas simpātijas, abi ir gatavi abpusējai palīdzībai un atbalstam. Viņiem ir kopējas intereses, vienmēr atradīsies par ko parunāt ne tikai gultā, bet arī citos apstākļos. Visīstākie draugi!
Izvirtību nepiedāvāt?
Bieži vien sekss draugu starpā tiek uzskatīts par izvirtību, izlaidību vai seksuālo sakaru nešķirošanu. Kaut gan situāciju var izskatīt pavisam citā gaismā.
„Mēs ar Igoru esam pazīstami jau 16 gadus. Iepazināmies tad, kad abiem bija divdesmit gadi, iemīlējāmies viens otrā. Gribējām būt kopā, sapņojām par kāzām, bet nekas nesanāca…” – stāsta Jekaterina.
Kopš tā brīža pagāja daudz laika. Jekaterina bija precējusies, kļuvusi par mammu brīnišķīgai meitiņai. Igors bija precējies trīs reizes. Katrā no laulībām viņiem dzima dēls. Šobrīd brūnacainais programmētājs atkal bija šķīries. Daudzu gadu garumā Igors un Jekaterina neizlaida viens otru no sava redzes loka. Viņi periodiski gan satuvinājās, gan attālinājās.
„Gandrīz vienmēr mūsu tikšanās reizēs mums bija intīmas attiecības, bet mēs nekrāpām savus dzīvesbiedrus. Mūsu tikšanās notika tad, kad mēs abi bijām bez attiecībām”, – paskaidro jaunā sieviete. Kāpēc Jekaterina nevar iedomāties, ka kādreiz viņi ar Igoru varētu kļūt par pāri? „Es tajā neredzu jēgu. Viņš nav spējīgs būt uzticīgs, atteikties no mūžīgajiem tusiņiem. Toties gan draugu, gan manis dēļ viņš ir gatavs izdarīt visu. Arī gultā viņš mani apmierina”.
Vajadzība pēc glāstiem.
„Es nenosodu tos cilvēkus, kuri kā draugi stājas intīmās attiecībās, – saka psiholoģe Ņina Kruglova. Gan vīriešiem, gan sievietēm eksistē dabiska vajadzība pēc tuviem kontaktiem ar pretējo dzimumu. Turpretī, ne jau visi cilvēki dažādu apstākļu dēļ ir spējīgi veidot ģimeni vai patsāvīgu pāri. Bet vajadzība pēc glāstiem, saskarsmes un atbalsta ir katram”.
Kaut gan viss ir atkarīgs no morālajiem principiem. Draudzīgais intīms slēpj daudz zemūdens akmeņu. Galvenās briesmas rada tas, ka viens no partneriem var uzskatīt šīs attiecības tikai kā pikantu erotisku piedzīvojumu, bet otrs var cerēt uz nopietnām attiecībām.
Pat ja vīrietis un sieviete uzreiz norunā, ka attiecības būs „brīvas”, tajās nebūs greizsirdības un privātīpašnieka izpausmju, bieži vien tādu norunu ir ļoti grūti ievērot. Ļoti liela iespēja ir iemīlēties partnerī, bet vienpusēja mīlestība vienmēr nodara sāpes.
Saglabāt noslēpumu.
Liela daļa vīriešu un sieviešu, kuri draudzējoties stājas intīmās attiecībās, cenšas savus kontaktus neafišēt. Tas notiek vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tāds attiecību veids izraisa sabiedrības nosodījumu. Otrkārt, „draugi – mīlnieki” bieži vien atrodas patstāvīgu partneru meklējumos. Tāpēc viņi cenšas noslēpt, ka viņiem kāds ir.
Ja konfidencialitāti saglabāt neizdodas, tad bieži vien rodas nepatīkamas situācijas, kad apkārtējie cilvēki jaunkundzi un viņas kavalieri uztver kā pāri, bet viņi paši tā neuzskata un kautrējas no sakara.
Pierašanas briesmas.
Var ilgi strīdēties, vai skatoties no morālā viedokļa draugu starpā ir pieņemamas intīmas attiecības. Tāda veida attiecībām galvenās briesmas ir pierašana. Pāra attiecības nav iedomājas bez kompromisu meklēšanas, bez darba ar sevi, bez abpusējas atbildības, bez mākas meklēt un atrast izeju no konflikta situācijām. Mīlestība – tā nav tikai laime un harmonija, bet arī smags darbs.
Sekss draugu starpā var sniegt psiholoģisku izlādi, bet tas nekad nepadarīs divus cilvēkus pa īstam laimīgus.

avots: soulpost.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.