16.4 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

12 fakti par sievietes ķermeni, kas daudz ko izskaidro

 

11_result18

  1. Sieviešu dzimumu dēvēt par vājo ir netaisnīgi, jo imunitāte sievietēm ir labāka, nekā vīriešiem.
  2. Attīstīta imunitāte ne tikai pasargā no slimībām, bet arī kavē novecošanos – sievietes, kā zināms, dzīvo ilgāk.
  3. Vīriešu smadzenēs ir par četriem miljoniem vairāk šūnu, bet testa rezultāti parāda, ka sievietēm rezultāti ir par 3 % labāki, nekā vīriešiem. Sieviete par vienlaicīgi darīt vairākas lietas, tas ir, viņa vairāk nodarbojas ar “multitaskingu”, bet vīrieši labāk koncentrējas uz vienu konkrētu lietu.
  4. Sievietes šarms ir daudz labāks par vīriešu. Sievietes deguns var sajust un atšķirt daudzas un dažādas smaržas, un izdarīt to nieka trīs sekunžu laikā.
  5. Sievietes sirds sitas ātrāk par vīrieša sirdi.
  6. Uz sievietes mēles ir arī vairāk garšas receptori. Sievietēm vairāk ir arī sāpju receptori, bet jūtīgums pret sāpēm arī ir augstāks, nekā vīriešiem.
  7. Vīrieši labāk atšķir sīkas kustīgu objektu detaļas – tā ir ļoti noderīga īpašība medniekiem, bet sievietes labāk atšķir krāsas.
  8. Sievietēm ir ļoti labi attīstīta perifērā redze. Dažām sievietēm tā sasniedz 180, un tieši tāpēc sievietes, kuras brauc ar auto, reti palaiž garām uzbrukumus no sāniem, un var, nepagriežot galvu, uzmanīt bērnam.
  9. Sievietes āda ir par 10 reizēm jūtīgāka nekā vīrieša āda. Angļu zinātnieku pētījumi ir atklājuši, ka pat visjūtīgākais vīrietis nesniedzas līdz visnejūtīgākās sievietes līmenīm.
  10. Sievietes ģenētiski ir daudz elastīgākas par vīriešiem. Tas ir saistīts ar bērnu dzemdēšanas funkciju sievietēs – viņu saitēs un muskuļos ir vairāk elastāna, nekā kolagēna.
  11. Rīta nelabums un galvassāpes grūtniecības laikā – tas ir organisma aizsargreakcijas mehānisma rezultāts, jo organisms aizsargā augli no kaitīgajiem toksīniem, ko satur gaļa, zivs un putns.
  12. Sievietes labāk atšķir augstas frekvences skaņas. Tāpat sievietes labāk par vīriešiem atpazīst toņa izmaiņas un tāpēc lieliski zin, kad vīrieši melo.
 avots: vmirechudes.com
 

4 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.