1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

7 vienkārši veidi, kā ātri izaudzēt skaistus matus

 

1425026000

Dažreiz notiek tā, ka skaisti un biezi mati nekādi neaug. Matus garākus nepadara pat atteikšanās no friziera pakalpojumiem.

Ko gan darīt tām nelaimīgajām, kurām mati neatbilst atzītajiem skaistuma standartiem? Piedāvājam jums izmantot gadsimtu pārbaudītās receptes – maskas matu augšanai, kas viennozīmīgi izlabos situāciju.
Kāpēc mati neaug: galvenie iemesli
— ģenētiska nosliece uz palēninātu matu augšanu
— nevīžīga matu kopšana
— barojošu elementu trūkums.

Visas iespējamās mājas receptes, kas stimulē matu augšanu, novērš visas augstāk minētāš problēmas – tāš nodrošina pareizu matu kopšanu un efektīvi tos baro.

Mājas masku receptes matu augšanas stimulēšanai
Recepte Nr. 1. Eļļas maskas sastāvā ietilpst olīveļļa, rīcineļļa un koksriekstu eļļa. Dotās sastāvdaļas samaisa vienādās proporcijās, pēc tam iesmērē matu saknēs. Dažas minūtes galvas ādu viegli masē. Pēc tam matus apklāj ar plastmasas maisiņu. Ārstniecisko sastāvu pēc stundas izmazgā, pēc tam matus izskalo ar ūdeni, kuram pievienota citrona sula.

Recepte Nr. 2. Tomātu maska arī efektīvi stimulē matu augšanu. Maskas pagatavošanā izmanto nogatavojušos tomātu, kam novilkta ādiņa. Šo tomātu rūpīgi sarīvē līdz iegūta biezenim līdzīga masa, kuru pēc tam like matos. Pēc 15 – 20 minūtēm masku izmazgā.

Recepte Nr. 3. Pētersīļu sēklas ir īsts dažādu mikroelementu, vitamīnu un taukskābju avots. Tās jāsamaļ pulverī, pēc tam jāiemasē matu saknēs. Šī procedūra jāveic divas reizes nedēļā.

Recepte Nr. 4. Veiksmīgu matu augšanu garantē maskas lietošana, kas sastāv no sīpolu sulas (divas ēdamkarotes), ēdamkarotes konjaka un sešas ēdamkartoes ar  dadža saknes novārījumu. Efekts tiek panākts, ja masku lieto katru dienu vienas nedēļas garumā. Šo sastāvu iesmērē matu saknēs, pēc tam uz matiem uzliek maisiņu. Pēc stundas mati jāizmazgā ar šampūnu.

Recepte Nr. 5. Ar vitamīnu devas palīdzību, kas ietilpst nākamās maskas sastāvā, var būtiski paātrināt matu augšanu. Lai masku pagatavotu, vienādās daļās sajauc lineļļu un dadža eļļu. Pēc tam sastāvam pievieno divdesmit vitamīna “Aevit” kapsulas. Maisījumu iesmērē matu saknēs. Galva jāapsedz ar kapuci. Maisījums matos jānotur aptuveni stundu, pēc tam matus izmazgā, matus izsusina ar dvieli (bet nežāvē). Barošana ar vitamīniem jāveic trīs reizes nedēļā.

Recepte Nr. 6. Efektīvi paātrina vielmaiņas procesus galvass ādā sinepju maskas izmantošana matiem. To pagatavo no divsimt mililitrieem kefīra, olas dzeltenuma un ēdamkarotes sinepju pulvera. Maisījums rūpīgi jāsamaisa un jāuzliek uz matu saknēm. Procedūra jāveic katru dienu viena mēneša garumā. Maska uz galvas jātur ne mazāk kā četrdesmit līdz sešdesmit minūtes.

Recepte Nr. 7. Lai paātrinātu matu augšanu, katru dienu vai arī ik pārdienas matos jāieliek medus maskas. To pagatavošanā ņem vienu ēdamkaroti medus, ēdamkaroti konjaka un olas dzeltenumu. Maisījums jāsamaisa līdz vienmērīgai konsistencei, pēc tam vienmērīgi jāievieto matos. Uz galvas jāuzliek maisiņš, un uz maisiņa – dvielis. Maska jātur vienu stundu.

Pareizi rūpējoties un pilnvērtīgi barojot, jūsu ievērosiet pārmaiņas, kā arī mati sāks acīmredzami ātrāk augt. Galvenais panākumu noslēpums ir regularitāte procedūru veikšanā.

avots: otpadus.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.