Pat, ja tev pie rokas ir tikai kartupeļi ir iespējams pagatavot ļoti garšīgu ēdienu. Atliek vien ieslēgt fantāziju, pielikt nedaudz pūles – un jūs iegūsiet ļoti skaistu sacepumu, lai iepriecinātu negaidītus viesus, vai tuviniekus ar kaut ko jaunu.
”Bulajer” kartupeļi franču gaumē
Sastāvdaļas:
- 1 kg kartupeļu
- 2 sīpoli
- 60 g sviesta
- 200 ml dārzeņu buljona
- 200 ml piena
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana: Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos apmēram 2 mm biezās šķēlītēs. Sīpolus sagrieziet plānos gredzenos. Pasāliet un sapiparojiet kartupeļu šķēlītes. Iesmērējiet formu cepšanai ar sviestu. Kārtojiet formā kartupeļu šķēlītes, tad sīpolu ripiņas. Un tā atkārtojiet vairākas reizes. Kartupeļus kārtojiet rūpīgi, lai pēc tam izskatītos skaisti. Kartupeļus aplejiet ar uzkarsētu buljonu, kas ir sajaukts ar karstu pienu. Šķidrumam ir jābūt līdz augšējai kartupeļu kārtai, bet tā, lai tas nepārklāj kartupeļus. Virsējo kartupeļu kārtu nosmērējiet ar izkausētu sviestu. Pārklājiet formu ar foliju un cepiet tos 40 minūtes 200 grādos. Tad noņemiet foliju, samaziniet temperatūru līdz 180 grādiem un cepiet vēl 40 minūtes. Gatavos kartupeļus pasniedziet karstus kopā ar izkausētu sviestu mērces vietā. Jaukākai garšai variet pievienot smalki sarīvētu ķiploku dažās nokārtām. Šie kartupeļi lieliski saderēs kopā ar svaigiem zaļumiem, vai rīvētu sieru.
avots: liveinternet.ru
jāiet un jāpamēģina .