1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Uzmanieties! Lidostās parādījies jauns krāpšanas veids, kura rezultātā ceļotājam izspiež naudu

 

c9d76eb143a2f058

Attīstības valstīs, kuras iecienījuši apmeklēt rietumu tūristi, krāpnieku netrūkst. Tagad parādījies jauns veids kā no ceļotājiem izkrāpt naudu, ziņo EliteReaders.

Šo krāpšanas veidu izdomājuši Filipīnu lidostu darbinieki, tomēr droši zināms, ka to piekopj arī, piemēram, Ēģiptē. Un pēc tās realizācijas vairs nepalīdzēs ne novērošanas kameras, ne likumsargi.

Krāpšana ir visnotaļ vienkārša – lidostas darbinieks koferī vai somā iebāž maza izmēra lodi. Tad tā tiek “atklāta” un par fakta noklusēšanu no tūrista tiek izspiesta nauda. Lai izbēgtu no nepatikšanām un nenokavētu reisu, ceļotāji visbiežāk arī samaksā.

Krāpnieki īpaši iecienījuši ceļotājus, kuri attiecīgajā lidostā ir tikai savienotā reisa dēļ – viņi ir noguruši no tālā ceļa un koferus pārbauda bez viņu klātbūtnes. Upurus izvēlās tam noalgoti cilvēki, kuri uzreiz pēc tam dažu sekunžu laikā var arī realizēt lodes ievietošanu somā.

Muitas zonā jau jūsu koferī tiks atklāta lode, sākas izspiešana un beigās muitnieks ar “novērotāju” sadala gūtos ienākumus, attiecīgi, 60 pret 40. Tādā veidā viņi vidēji dienā nopelna simtiem dolārus.

Tā kā attiecīgo lidostu drošības dienesti neesot spējīgi apturēt šādas zemāko slāņu darbinieku veiktās krāpšanas, vienīgais ko var darīt ir rūpīgi sekot līdzi savai bagāžai.

 

  1. Fotogrāfijā redzama ir PATRONA, kuras sastāvdaļa ir LODE, kas atrodas patronas augšdaļā. Ja kāds nav pārliecināts par savām zināšanām, tad nevajadzētu izgāsties socialos tīklos.

    • Vārds “izgāsties” latviski gramatiski pareizi tiek rakstīts ar burtu “z”, burta “s” vietā un nevis “socialos”, bet gan “sociālajos” tīklos. Īsti nevar saprast, kurš tad beigu beigās ir izgāzies:)

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.