0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

7 frāzes, kas sagrauj jūsu attiecības

 

7-fraz-razrushayushhih-vashi-otnosheniya_a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c

Pareizi apspriest problēmas attiecībās ar savu otro pusīti spēj tikai prasmīgi oratori. Kāds no mums labāk tiek galā ar šo uzdevumu, kāds ir vien ģimenes strīdu mīļotājs, jo tikai mīļotājs var pateikt “Tu pārspīlē!” pašā debašu karstumā.

Bet nekad nav par vēlu piestradāt pie savas prasmes veidot dialogu. Lūk 7 frāzes, kas jums uz visiem laikiem ir jāizsvītro no sava ģimenes vārdu krājuma, un 7 glābšanas aizstājējfrāzes.

1. “Varbūt nomierināsies?”

Protams, kad partneris paceļ balsi uz jums, tas ir pazemojoši un augstprātīgī. Bet arī teikt viņam “Nu nomierinies taču” – nav mazāk augstprātīgi. Šī frāze vēl vairāk pieliek uguni eļļai un nepavisam nesamazina negāciju līmeni. Sakot savai pusītei, lai tā nomierinās, jūs parādāt savu neiecietību pret viņas jūtām.

Kad partneris ir bēdīgs, atceraties, ka tagad viņam ir vajadzīgs jūsu atbalsts un līdzjūtība. Labāk pasakiet kaut ko, piemēram: “Man ļoti žēl, ka tu esi bēdīgs, varbūt apsēdīsimies uz mirkli un kopā padomāsim” vai arī “Es vēlos saprast, kas noticis, bet nekāi to nevaru, kad tu kliedz”.

2. “Tu nekad man nepalīdzi tikt galā ar bērniem”

Ja jums ir bērni, tad laiku pa laikam viens no laulātajiem jutīs, ka otrs dažreiz mazāk ir vecāks. Ir ļoti svarīgi ļaut partnerim nojaust, ka kaut kur viņš ir izrādījis slinkumu vai nevērību, bet to nevajag darīt pretenciozā formā. Nesakiet tieši: “Tu nekad man nepalīdzi tikt galā ar bērniem”, pacentieties situācijai pieiet no pozitīvās puses un saki: “Jančukam tā patīk, kad tu aizbrauc viņam pakaļ uz pulciņu. Viņš burtiski staro aiz laimes, kad redz tevi nākam.” Ir vērts sastādīt plānu “aizvest-atvest bērnu no nodarbībām” nedēļu uz priekšu. Veltiet kādas 15 minūtes svētdienā un izplānojiet visu nedēļu – tā visiem būs labi un viss būs taisnīgi.

3. “Tu nekad mani nedzirdi!”

(Starp citu, no savas ģimenes vārdu krājuma izsvītrojiet vārdu “nekad”).

Izrunājot šo frāzi, jūs aiztaisat savam partnerim muti, atstājot viņu bezcerīgā stāvoklī. Līdzīgas frāzes rada noslēguma efektu un nedod iespēju sarunu turpināt. Labāk izvēlieties “starp puķēm” variantu un sakiet: “Kad tu visu laiku čato savā mobilajā telefonā, kad sarunājies ar mani, man rodas iespaids, ka tu mani nedzirdi” vai arī “Dažreiz man liekas, ka tu mani nedzirdi”.

4. “Lai paliek, es izdarīšu pati”

Šāda frāze ir tik pat graujoša, kā iepriekšējā piemērā. Tādējādi jūs it kā atstumjat savu laulāto un neļaujiet uzklausīt, kas tad īsti jums ir vajadzīgs. Attiecības laulībā – tā ir partnerība, nevis privātais jūsu mocību laukums. Nevajag noniecināt jūsu otrās pusītes talantus un spējas, kā arī vajag novērtēt arī to palīdzību, kuru viņš var jums sniegt.

Labāk sakiet: “Man tagad lieti noderētu tava palīdzību. Tas ietaupītu mums ļoti daudz laika un spēka.”

5. “Nav laimes dzīvē… Gribu šķirties”

Ja jūs vēlaties laimīgu un veselību laulību, tad tukši draudi par šķiršanos rada pavisam pretēju iespaidu. Ja šķiršanās patiesībā neietilpst jūsu plānos, tad nevajag graut ģimeni tās pašā saknē. Tādas frāzes izraisa nepārliecinātības un bezcerības sajūtas. Ja jūs laulībā neesat laimīga, tad par to var runāt, bet pirms tam ir vērts padomāt par to, ko jūs personīgi vēlaties šajā situācijā darīt.

Ja jūs vēlaties saglabāt laulību un uzlabot situāciju, tad vēlams izmantot produktīvāku pieeju – tādu, kas neizmanto vārdu, kas sākas ar “Š”. Labāk sakiet: “Es gribu mūsu attiecības vērst par labu. Vai tu nāksi kopā ar mani pie psihologa?”

6. “Vai tev ir parādījusies vēl kāda?”

Jūs esat sākuši pavadīt kopā arvien mazāk un mazāk laika, jūs reti mēdzat būt viena. Un tā galvā sāk nākt domas, ka jūsu otrās pusītes dzīvē droši vien ir parādījusies vēl kāda būtne. Protams, ka ar šaubām vajag padalīties, bet to vajadzētu darīt bez priekšlaicīgi izdarītiem secinājumiem.

Šādu jautājumu uzdot tieši ir samērā riskanti, jo tas apšauba uzticību, cieņu un ticību. Pie tam, apvainojumi izraisīs vien niknumu un agresiju, saruna ,visticamāk, nenotiks. Labāk savas rūpes izrādīt, palūdzot partneri pārliecināt, ka viss ir kārtībā. Sakiet: “Es zinu, ka pēdējā laiks starp mums viss nav gluži kārtībā, bet mēs taču joprojām esam kopā, vai ne?” Tā jūs sniedzat savai otrajai pusītei iespēju dot to, ko jūs vēlaties – pārliecību, ka jūs viens no otra neesat attālinājušies vēl vairāk.

7. “Nevaru izturēt, kad tu tā dari”

Viņa visur izmētātās zeķes un viņas pastāvīgā “urbšanās” telefonā, kad jums gribas aiziet kopīgi uz kafejnību, var nokaitināt līdz baltkvēlei. Bet centieties saglabāt pašsavaldību, kad savai otrajai pusītei stāstīsiet, kas jūs tik ļoti kaitina.

Pāriem vajadzētu uzmanīties ar tādiem vārdiem kā “naids” – jo tam ir ļoti spēcīgs zemteksts. Tā vietā centieties pagriezt situāciju tā, lai būtu iespējams partneri paslavēt – par izlietnes izmazgāšanu vai par to, ka viņš jūsos uzmanīgi klausas tad, kad jums beidzot ir izdevies kopīgi aiziet uz to kafejnīcu.

Laulības – tas ir liels darbs, kas prasa abu laulāto līdzdalību. Centieties jūsu laulības un jūsu attiecību labā un esiet laimīgi!

avots: marketium.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.