1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

27 paņēmieni, kā izmantot sīpolus skaistumam un veselībai

 

To, ka sīpoli ir veselīgi, zina visi. Vispārpieņemts paņēmiens ir sīpoli kā anti-saaukstēšanās līdzeklis, lai arī patiesībā šis dārzenis ir vēl daudzreiz vērtīgāks. Ļoti iespējams, ka izlasot šo rakstu, daudzi steigsies uz veikalu iegādāties sīpolus, tādēļ, ka ar to palīdzību var izlabot ļoti daudzas problēmas, kuras saistītas gan ar ārējo izskatu, gan ar veselību.

32-sposoba-ispolzovaniya-luka-dlya-zdorovya-i-krrasoty_9d5ed678fe57bcca610140957afab571
Noderīgi padomi, kā izmantot sīpolus:
1. Sīpolam piemīt antiseptiskas un pret-mikrobu īpašības, kuras palīdz aizsargāt organismu no infekcijām.
2. Sīpolu ķīmiskajā sastāvā bagātīgā daudzumā ir sērs, kālijs, šķiedrvielas, vitamīni B un C. Tāpat sīpolos ir daudz dzelzs, folijskābes un biotīna. Sīpols ir kā vesela noliktava ar vērtīgām sastāvdaļām.

32-sposoba-ispolzovaniya-luka-dlya-zdorovya-i-krrasoty_90bf1a69deb011c461f57573280a6b62
3. Sīpoli – neaizstājams līdzeklis cīņā pret temperatūru, saaukstēšanos, sāpēm kaklā, alerģijām un klepu.
4. Izmantojiet sagrieztas sīpolu šķēlītes, lai tiktu vaļā no galvassāpēm – novietojot šķēlītes uz pieres un deniņiem.
5. Lai apturētu asiņošanu no deguna, pārgrieziet vienu sīpola galviņu uz pusēm un vienu no pusēm pielieciet kaklam no aizmugures, to spēcīgi piespiežot.
6. Ja pie vakariņu salāties tiks pievienots sīpols, protams, neapstrādāts, pazudīs bezmiegs.
7. Tādā pašā veidā var atrisināt problēmas ar vēdera izeju, sīpols palīdz izstrādāties sulai, kura palīdz normalizēt zarnu darbību.
8. Ja Jūs ir sakoduši odi, koduma vietas apsmērējiet ar sīpolu sulu un nieze uzreiz mazināsies. To pašu var darīt, ja iekodusi bite, vai, ja gadījies aizsnausties saulē, un iedzīvoties apdegumos.
9. Cilvēkiem, kuri slimo ar diabētu, sīpoli ir nepieciešams vēl jo vairāk, tie palīdzēs paaugstināt insulīna līmeni un samazinās cukura līmeni asinīs.
10. Osteoporoze un ateroskleroze baidās no sīpola kā no uguns vai mēra!
11. Paralēli tam, ka sīpoli samazina cukura līmeni, šie dārzeņi samazinās arī holesterīna līmeni, nostiprinot un aizsargājot asinsvadus.
12. Reti kurš zina, ka sīpols un sīpola miziņa palīdz pret artrītu un artrozi. Recepte ir vienkārša – divos litros destilēta ūdens novārīt divas attīrītas sīpolu galviņas kopā ar sasmalcinātām sīpolu mizām, vārīt līdz viss savārās kopā. Dzert 1 ēdamkaroti novārījuma 3 reizes dienā pirms ēšanas.

32-sposoba-ispolzovaniya-luka-dlya-zdorovya-i-krrasoty_d9959ea7e6b7824da65525fc7654cd59
13. Pret sāpēm ķermenī ir zināms tā sauktais lifehack – apcepiet sīpolu sezama eļļā un lietojiet pārtikā.
14. Sīpolu sula labi tiek galā ar vasaras raibumiem un ādas pigmentāciju. No rīta notīriet seju ar sīpolu sulu, noskalojiet ar ūdeni un pēc tā lietojiet barojošu masku.
15. Parasti sīpolu sulas pilieni (ūdens un sīpolu sula attiecībā 1:1) efektīvi ārstē kataraktu.
16. Sīpola košļāšana, arī vienkārši pielikšana pie sāpošās vietas, lieliski noņems zobu sāpes.
17. Sīpols arī palīdz atjaunoties organisma audiem.
18. Lai menstruālais cikls darbotos kā pulkstenis, pāris dienas pirms cikla sākuma palieliniet neapstrādātu sīpolu lietošanu pārtikā.
19. Problēmas ar nervu sistēmu un atmiņu? Jā, sīpoli var palīdzēt.

32-sposoba-ispolzovaniya-luka-dlya-zdorovya-i-krrasoty_4870e881de48b5f1e91c364371517513
20. Sīpols pret novecošanos. Antioksidanti un vitamīni A, C un E, kuri atrodami sīpolu ķīmiskajā sastāvā, cīnās pret ķermeņa un audu novecošanos. Maskas, kuru sastāvā ir sīpolu sula ir viegli pieejamas un efektīvas. Ja negribas izmantot maskas, var pielietot šādu iekšķīgi lietojamu recepti: sarīvējiet 1 sīpola galviņu putrā, sajauciet kopā ar medu attiecībā 1:1. Ēdiet pa 1 ēdamkarotei no rīta un vakaros divu mēnešu garumā.
21. Svaigi sarīvēts sīpols lieliski palīdzēs pret akni, dezinficēs un pabaros ādu ar vitamīniem. Lai efekts būtu vēl patīkamāks un barojošāks, var pievienot 1 ēdamkaroti sulas un 1 ēdamkaroti olīvu eļļas.
22. Sīpoli balina sejas ādu. Lai kļūtu par Sniegbaltīti vai kaut mazliet piemēroties šim aristokrātiskajam tēlam, būs vien jāēd neapstrādāts sīpols. Tas attīra asins sastāvu un bagātina tās ar vitamīnu C. Lūk recepte ļoti labai maskai: 1,5 tējkarotes sīpolu sulas, plus divas tējkarotes zirņu miltu un 0,5 tējkarotes muskatriekstu. Uzklājiet masu uz sejas un atstājiet uz 15-20 minūtēm, līdz viss nožūst, pēcāk nomazgājiet ar ūdeni. Maskai piemīt ne tikai atjaunojošs efekts, bet tā darbojas arī kā maigs eksfoliants.
23. Tumšos plankumus no ķermeņa palīdzēs noņemt šāds līdzeklis – vienādā daudzumā sajauciet sīpolu sulu ar kefīru vai jogurtu, pievienojiet pāris pilienus ēterisko eļļu, izvēloties tās, kuras Jums patīk. Maigi masējiet problemātiskās ķermeņa zonas un seju. Pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Lietojot šo recepti regulāri, tā dos manāmus rezultātus.
24. Trauslus un bojātus matus lieliski ārstē un atjauno medus-sīpolu un maizes-sīpolu maskas. Šādas maskas tiek liktas matos uz nakti un nomazgātas no rīta. Atkarībā no sākotnējā matu stāvokļa, tās jālieto 1-3 reizes nedēļā.
25. Matu izkrišana un blaugznas. Lai cīnītos ar šo nepatīkamo problēmu, sajauciet vienādās proporcijās kokosa vai olīveļļu un sīpolu, kurš samalts gaļasmašīnā, uzklājiet uz matiem un galvas ādas. Pārklājiet matus ar polietilēna plēvi un atstājiet uz pāris stundām. Nomazgājiet ar nelielu daudzumu šampūna. Lai iegūtu manāmu efektu, šādas manipulācijas pietiek atkārtot vien divreiz mēnesī.

32-sposoba-ispolzovaniya-luka-dlya-zdorovya-i-krrasoty_db4d65620648892b8869cb0b6fb34c78
26. Saglabājiet matu krāsu, plus dāvājiet tiem skaistu medus toņa nokrāsu, ieklājot matos sīpolu sulu. To pašu var darīt, ja vēlas, lai mati kļūtu spīdīgāki.
27. Dabīgu kondicionieri var pagatavot, ja sajauc sierāboliņu kopā ar smalki pārmaltu sīpolu. Šo masu uzklājiet uz matiem un pēcāk nomazgājiet ar maigu šampūnu.
Ir svarīgi atcerēties, ka sīpoli ir lieliski palīgi, bet tie nevar būt pilnvērtīgi aizstājēji smagu saslimšanu gadījumā. Tāpat sīpoli var nest tikai negatīvus rezultātus, ja runa ir par atsevišķām ar vēderu saistītām slimībām, tādēļ noteikti konsultējieties ar ārstu.

avots: marketium.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.