Viss ir daudz vienkāršāk nekā tu domā…
Lai būtu labs kulinārs ir jāzina milzīgu daudzumu mazu noslēpumu. Tie tev palīdzēs ne tikai neatkārtojami gatavot, bet ja ir tāda vajadzība, glābt tavu ēdienu.
Ja tu virtuvē pavadi daudz laika un nevari iedomāties savu dzīvi bez šedevru pagatavošanas, tad tev paveicās. Ķer 28 kulinārijas padomus, kuri padarīs tavus ēdienus vēl labākus. Obligāti tos saglabā!
1. Pacelt putas no buljona apakšas ir viegli – vajag tajā ieliet glāzi auksta ūdens.
2. Vistas buljonam nepatīk nekādas piedevas, izņemot burkānus un sīpolus. Vairāk neko nepievieno.
3. Lauru lapas no kastroļa jāizņem uzreiz pēc ēdiena vārīšanas beigšanas. Ja tās atstāsi ēdienā – sabojāsi garšu.
4. Gaļu, kura paredzēta karbonāžu cepšanai un grilēšanai, vajag apstrādāt ar etiķa un augu eļļas maisījumu 1 – 2 stundas pirms gatavošanas. Tā gatavojot ēdiens būs mīkstāks un aromātiskāks.
5. Ideāla malta gaļa sanāks, ja vienādās daļās tai pievienosi smalki sagrieztus, viegli apceptus sīpolus un svaigus kartupeļus.
6. Pirmajās minūtēs kotletes ir jācep uz vislielākās liesmas, lai izveidotos garoziņa, kura neļaus iztecēt sulai. Tad liesmu samazini līdz vidējai un turpini cept, apgriez kotletes un atkal uz vienu minūti palielini liesmu. Kotletes tevi iepriecinās gan ar ārējo izskatu, gan garšu.
7. Noslauki zivis ar dvieli un 10 – 15 minūtes pirms cepšanas apsāli. Tādā veidā cepta zivs nesadalīsies gabaliņos.
8. Jo smalkāk sagrieztas sēnes, jo pikantāku garšu tās piešķirs jebkuram ēdienam.
9. Lai sarīvētie kartupeļi nepaliktu tumši, pievieno tiem mazliet piena un apmaisi.
10. Veci kartupeļi uzlabos savas garšas īpašības, ja vārot ūdenim pievienosi karoti etiķa, 2 – 3 daiviņas ķiploka un lauru lapas. Jo vecāki kartupeļi, jo vairāk ūdens nepieciešams to vārīšanai.
11. Kartupeļu biezputru mīci ar stampu. Putojot ar mikseri, tā, protams, būs gaisīgāka, bet ātri pazaudēs savu garšu.
12. Atdzisuši, vārīti kartupeļi, sarīvēti uz smalkās rīvēs – brīnumaina sastāvdaļa rauga mīklai. Tie padarīs to maigu un gaisīgu.
13. Iesmērē pannu ar augu eļļu un tikai pēc tam kausē sviestu. Tad tas nepiedegs un nepaliks tumšs.
14. Iedur mīklā dažus svaigu makaronu salmiņus – tā mīkla ātrāk uzrūgs.
15. Putojot krēmu ar slotiņu, centies veidot astotniekus un izsmērēt masu pa bļodiņas sienām. Sanāks brīnišķīgs krēms.
16. Neraudzētai mīklai pievieno konjaku un tā uzreiz pārvērtīsies par irdenu mīklu.
17. Pupiņas vāri katlā bez vāka – tās nepaliks tumšas.
18. Ja pannas dibenā pirms eļļas liešanas ieber sāli, cepot nebūs šļakatu. Tas tik ir atklājums!
19. Salāti no skābētiem kāpostiem kļūs par izmeklētu uzkodu, ja tiem pievienosi apelsīnu vai mandarīnu daiviņas.
20. Augu eļļu salātiem pievieno tikai tad, kad esi jau pievienojusi sāli un garšvielas. Salāti, kuriem pievienota majonēze iegūs patīkamu un īpašu garšu, ja tu tajos uz neilgu laiku ieliksi citrona miziņu.
21. Skan nežēlīgi, bet pievieno vinegretam ēdamo karoti piena un ieber tējkaroti cukura. Tik garšīgus salātus tu vēl neesi garšojusi!
22. Nomazgātas olu čaumalas var pievienot gaļas buljonam, tās padarīs to caurspīdīgu. Izrādās, ka vajadzīgo efektu var iegūt pavisam vienkārši!
23. Sīpolu mizu novārījumu var pievienot jebkuram buljonam, tas uzlabos tā krāsu. Tas ir arī brīnišķīgs vitamīnu avots!
24. Veca vistas gaļa vārās ilgi, bet procesu var paātrināt. Pēc 20 – 30 minušu vārīšanas ieliec to uz 5 – 6 minūtēm aukstā ūdenī. Izvārīsies ātrāk!
25. Cepeškrāsnī ir labi pagatavot gaļu. Lai tā būtu sulīga, gatavošanas laikā ieliec tajā trauku ar ūdeni.
26. Tagad zivis var cept bez specifiskās smaržas. Cepot kopā ar zivi ieliec dažas šķēles svaiga, sagriezta kartupeļa. Smarža pazudīs.
27. Atdzesēt karstu kompotu ir pavisam vienkārši. Trauku ieliec lielāka tilpuma traukā, kurā ir ieliets auksts ūdens un kuram ir nedaudz pievienota rupjā sāls.
28. Vārot ķīseli, lej kartupeļu cieti nevis kastroļa vidū, bet tuvāk tā sieniņām. Ķīselis būs vienreizējs!
Pēc padomu pārbaudīšanas, tu pārliecināsies, ka jebkura saimniece nevar bez tiem iztikt. Palīdzi savām draudzenēm pilnveidoties kulinārijas meistarībā – padalies ar šīm mazajām viltībām!
avots: takprosto.cc