7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Uzzini ko un kādā veidā var izārstēt ar sāls palīdzību!

 

salt_2893541b

1. Angīna

Izšķīdināt 1 glāzē karsta ūdens 1 tējkaroti vārāmā sāls un pielikt 2 piles joda. Skalot kaklu 3 -4 reizes dienā.

2. Sēnīšu saslimšanas

Katru dienu mazgāt kājas sālsūdenī: 1 ēdamkarote sāls uz 1 glāzi ūdens. Ūdenim jābūt istabas temperatūrā. Pēc procedūras kājas noskalot ar tīru vēsu ūdeni un obligāti noslaucīt sausas.

Saspiest vienu svaiga ķiploka daiviņu. 1 litrā ūdens izšķīdināt 1 tējkaroti sāls. Pievienot 1 ēdamkaroti šī ūdens pie saspiestā ķiploka, izspiest caur marli. Iegūtajam maisījumam pievienot vēl 4 ēdamkarotes sālsūdens. Ar šo maisījumu ne mazāk par divām reizēm dienā mitrināt sēnītes skartās vietas.

3. Iesnas

Ievilkt nāsīs citrona sulu, vairākas reizes atkārtot procedūru, pēc tam 1/2 glāzē silta ūdens izšķīdināt 1/2 tējkarotes sāls, samitrināt tajā divus vates tamponus un pēc kārtas ievadīt katrā nāsī. Sāls samazina deguna gļotādas tūsku.

Labi izkarsēties pirtī vai vannā, ierīvēt krustus ar rīvētiem redīsiem, vienādās daļās sajauktiem ar rīvētiem mārrutkiem, nedaudz medus un sāls.

Sens tautas līdzeklis pret saaukstēšanās iesnām: turēt mutē spirtu 10 – 15 minūtes, bet kājas līdz ceļgaliem iemērkt siltā sālsūdenī. Tad izdzert 2 glāzes karstas piparmētru tējas ar aveņu ievārījumu un iet gulēt, uzvelkot galvā siltu, vēlams vilnas cepuri vai apsiet mīkstu lakatu.

Izšķīdināt 1 ēdamkaroti sāls 1 litrā ūdens. Paņemt sālsūdeni saujā, noliekties pār izlietni, un ieelpot caur degunu sālsūdeni. Aizspiest nāsis. Atliekt galvu atpakaļ, ļaut ūdenim iztecēt, izšņaukt. Sākumā sāpēs, jo āda nāsīs ir ļoti jutīga, bet pēc laika jūtīgums samazināsies. Procedūru labi veikt ar tējkannas palīdzību. Sālsūdeni ieliet tējkannā, noliekties pie izlietnes un liet ūdeni vienā nāsī, bet pa otru nāsi tā tecēs ārā.

4. Apdegums

Apdegušo vietu mazgāt ar sālsūdeni un ziepēm.

5. Saaukstēšanās

Bļodā iebērt sāli un uzlikt uz mazas uguns, pa virsu uzbērt sausās salvijas pulveri. Pieliekties un un elpot zāles siltumu, kura nāk no silta sāls. Var izmantot aromātiskās eļļas.

Mīksta cimdā paņemt sāli un ierīvēt ķermeni, ieiet karstā dušā, noslaucīties un iet gulēt, ietīties.

6. Sagurusi āda

1 tējkaroti jūras sāls izšķīdināt nelielā daudzumā ūdens. Seju iesmērēt ar augu eļļu. Samitrināt vates tamponu sālsūdenī un ar apļveida kustībām uzklāt sejai un kaklam. Uzklāt uz sejas krēmu.

7. Ekzēma

Jūras sāli samalt kafijas dzirnaviņās līdz pūderim, sajaukt ar pulveri no lakricas zālītēm (vienādās daļās). Bērt iegūto maisījumu uz ekzēmas.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Drastiski izklausaas.Degunu skalot ar teejkannu,saalsuudeni iesnaukt degunaa,seju berzeet ar saalsuudeni….brrrrrr

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.