Sastāvdaļas 3-4 porcijām:
700 gr mizotu kartupeļu
2 olas
3-4 ķiploku daiviņas
sāls,pipari
2 ēdk. miltu
3 ēdk. skāba krējuma
1 ēdk. dižonas sinepju
200-250 gr mednieku desiņas
1 paprika
2 vidēja lieluma sīpoli
150 gr ķirštomātiņu
170 gr siera
var dažus lociņus
Sīpolus sagrieziet pusapļos, nedaudz apcepiet. Tur pievienojiet sagrieztu papriku un aplīšos sagrieztas mednieku desiņas, apcepam un izslēdzam.
Kartupeļus sarīvējam uz rupjās dārzeņu rīves,pievienojam ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, sāli, piparus, olas un miltus. Kārtīgi samaisām. Iegūto masu sadalām uz divām pannām.
Apcepam no vienas puses apmēram 5 minūtes, tad rūpīgi apgriežam , vēlams, lai pamatne nesadalītos.
Nosmērējiet pamatni ar sinepēm, uzlieciet saceptos sīpolus,papriku un desiņas, uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus un pa virsu pārberiet rīvētu sieru.
Uzlieciet virsū vāku un cepiet līs pilnīgai siera izkušanai.
Pasniedziet siltu kopā ar krējumu un kapātiem lociņiem.
Labu apetīti!