17.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Izmantojam veļas ziepes skaistumam, veselībai un tīrībai. Uzzini kā!

 

11253

Brūns ziepju gabals vairumam no mums asociējas ar deficīta laikiem. Tomēr pat tagad tas ir līdzeklis, kas ir daudz labāks par vienu otru sadzīves ķīmijas inovāciju. Ko tur teikt: šās ziepes pie minimālām izmaksām – vienkārši neaizvietojams produkts!

Spriediet paši!

Veselība un skaistums

• Ja ar veļas ziepēm noziest nelielas skrambas, iegriezumus un brūces, mēs varam būtiski samazināt inficēšanās risku un sadzīšana ātrumu.

• Lai izvairītos no zilumi pēc traumas var likt ledu no ledusskapja, bet var ieziest traumēto vietu ar veļas ziepēm – ne zilumu, ne punu!

• Veļas ziepes – izcils pretvīrusu līdzeklis. Ja esat saaukstējies vai pat gripas sākumā, samitriniet vates tamponu ziepju šķīdumā un apstrādājiet ar to deguna dobumus. Ir ieteicams tā darīt arī profilaktiskas nolūkos.

• Ja jums ir izveidojies augonis, tam var pielikt maisījumu no ziepēm, cukura un sīpola, kas sajaukti vienādās daļās (sīpolu un ziepes sarīvēt uz rīves). Darīt to labāk uz nakti, nostiprinot kompresi ar pārsēju. Līdz rītam, brūce būs tīra.

• Ja izveidojās sēnīte uz kājām, skartās vietas jāierīvē ar veļas ziepēm, rūpīgi jāiztīra ar suku, ļauj nožūt un nosmērē ādu ar jodu. Turklāt, lai atbrīvotos no sēnītes uz kājām, jūs varat vienkārši mazgājiet kājas no rīta un vakarā ar veļas ziepēm kādu nedēļu.

• Lai izvairītos no kairinājumiem, pēc skūšanās vai depilācijas, nav obligāti pirkt dārgus krēmus un želejas. Pietiek vienreiz pēc procedūras ādu ieziest ar veļas ziepēm.

• Veļas ziepes ir lielisks dezinfekcijas līdzekli personīgās higiēnas priekšmetiem (ķemmēm, sūkļiem, zobu birstēm) Vakarā ieziepēt, un rūpīgi noskalot no rīta. Eksperti iesaka veikt šo procedūru vismaz reizi 3 mēnešos.

• Ir lietderīgi mazgāt matus ar veļas ziepēm vismaz pāris reizes mēnesī, skalošanai pēc mazgāšanas izmantot šķīdumu ar citrona sulu vai etiķi. Mati kļūst biezi un spēcīgi, pazudīs blaugznas, mati neizkritīs un nelūzīs.

• Lai atbrīvotos no ādas apsārtuma un pūtītēm ir nepieciešams, saberzēt ziepes, sakult tās bļodā stingrās putās, sajaukt ar rupjo sāli (1:1), samaisīt, uzlikt uz tīras sejas un paturēt pusstundu. Pēc tam, nomazgāt sākumā ar karstu un tad ar aukstu ūdeni. Efekts ir redzams gandrīz uzreiz, bet ir vēlams, lai nostiprinātu rezultātu, veiktu šo procedūru 2-3 reizes dienā 2 nedēļas.

• Varžacis un plaisas uz kājām izzudīs, ja vairākas dienas pēc kārtas uztaisīt kāju vannas – 2 litri ūdens, 1 tējk. sodas un 1 ēdamk. rīvētas veļas ziepes.

Tīram un mazgājam.

• Veļas ziepes – lieta, dzīvē ir gandrīz neaizstājama, tā vienkāršā iemesla dēļ, ka tās ir dabiskas, drošas un hipoalerģisks.

• Ja saziest ar veļas ziepēm drēbju netīrās vietas, pirms liekat tās veļas mašīnā, nav nepieciešams, nav nepieciešams likt pulveri, balinātāju, mīkstinātāju. Veļa tā pat būs tīra, smaržīga un pūkaina.

• Veļas ziepes mazgā traukus un drēbes pat aukstā ūdenī, un tādēļ tās ir īpaši neaizstājamas vasaras sezonā izbraukumos. It īpaši, tāpēc ka izlietoto ūdeni var droši izliet uz zemes vienalga kur, nekādu kaitējumu augiem tas neizdarīs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.