5.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Izmantojam efektīvo „nulles nekārtības metodi” mājas sakopšanā!

 

und-wann-putzen-sie-die-zeit-ist-reif-fuer-einen-ausgiebigen-fruehjahrsputz

Izvēlieties „nulles nekārtības” zonu.

Šī izvēlētā telpa paplašināsies, kamēr nenosegs visu māju vai ofisu. Piemēram, par „nulles nekārtības” zonu jūs varat ievēlēties virtuves galdu. Atcerieties, ka tas ir tikai sākums.

Sakārtojiet izvēlēto vietu.

Paskatieties uz visu, kas atrodas jūsu „nulles nekārtības” zonā. Kuras no šīm lietām ir absolūti nepieciešamas? Ko jūs mīliet un lietojiet regulāri? Šie ir pirmās nepieciešamības priekšmeti. Viss pārējais ir jānovāc: jāziedo vai jāizmet miskastē.

Katrai lietai ir jābūt savai vietai.

Pirmās nepieciešamības lietām ir jābūt stingri savās vietās. Ja tā nav glezna vai kas cits, uz ko jāskatās, tad novāciet priekšmetus atvilktnē, skapī vai citā glabātuvē. Neiemetiet vienkārši mantas atvilktnēs, bet izdariet to pārdomāti!

Attīstiet lietderīgu paradumu.

Tagad, kad katrai no lietām ir sava noteikta vieta, pieradiniet sevi atgriezt visu, ko paņemsiet, tieši tajās vietās, kur tās atradās pirms tam. Pretojieties vēlmei nomest mantas kur pagadās. Notērējiet 10 sekundes un atgrieziet to savā vietā. Ja mantai vēl tādas nav, tad izdomājiet, kur tā atradīsies. Darbs pie šī ieraduma var aizņemt vairākas nedēļas.

Uzturiet zonu absolūtā kārtībā.

Beidzot jums parādījās tīra un brīva telpa. Tagad galvenais mērķis ir nepieļaut tajā nekārtību. Esiet modri, pedantiski un nepielaidīgi pret sevi! Neļaujiet sabojāt smagu darbu, lai sasniegtu šo rezultātu.

Paplašiniet „nulles nekārtības” zonu.

Ja par sākumpunktu jūs izvēlējāties virtuves galdu, turpiniet paplašināt zonu uz citām darba virsmām: ēdamgalds, grīda u.t.t. Uz to, lai atbrīvotu no liekā jaunu nelielu virsu, jums aizies 5-10 minūtes. Pierodiet paplašināt jūsu „nulles nekārtības” zonu no rītiem un vakaros, un pavisam drīz visa māja vai ofiss būs pilnībā sakārtoti.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.