1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ēd un tievē! Uzkodas, kas samazina svaru

 

headline

Cilvēkiem patīk našķoties tik pat ļoti, cik gribētos nomest svaru. Uzkodas starp ēdienreizēm nav nekas slikts, ja uzkodas ir vieglas, uzlabo vielmaiņu un palīdz dedzināt kalorijas. Lūk dažas vērtīgas uzkodas, kas var palīdzēt tikt vaļā no liekā svara.

Olbaltumvielas (un sports) palielinās muskuļu masu un tā paātrina vielmaiņas ātrumu, līdz ar to kalorijas tiek sadedzinātas ātrāk. Šķiedrvielas palīdz uzlabot gremošanu un neļauj uzkrāties liekajam cukuram un taukiem. Nav tādas pārtikas, kas burtiski “sadedzinās taukus”, taču, ja tu izvēlēsies pareizās uzkodas ar šīm sastāvdaļām, tās palīdzēs tavam ķermenim darboties ar maksimālu efektivitāti.

Mēs iesakām uzkodas zem 200 kalorijām, ar 10 gramiem olbaltumvielu un 5 gramiem šķiedrvielu. Skaties, kuras uzkodas tev palīdzēs vieglāk atbrīvoties no liekā svara.

Ābols un vājpiens
Gandrīz katrs auglis būs laba uzkoda, taču to savienojot ar olbaltumvielām, apetīte tiks remdēta uz ilgāku laiku. Atšķirībā no ogļhidrātiem, kas uzsūcas diezgan ātri, olbaltumvielas dod enerģiju un nerada izsalkumu vairākas stundas. Tāpēc izvēlies uzkodām vienu lielu ābolu un glāzi vājpiena.

Avokado ar biezpiena pildījumu
Lūk vēl viena kombinācija, kad tu alksti pēc kaut kā krēmīga un mazliet pikanta. Pārgriez avokado uz pusēm un izņem kauliņu. Aizpildi kauliņa vietu ar zema tauku satura biezpienu.

Silts bumbieris ar ricotta sieru un kanēli
Ricotta siers ir bagāts ar olbaltumvielām, bet bumbieris ir lielisks šķiedrvielu avots. Kopā ar tējkaroti kanēļa, tā ir lieliska uzkoda jebkurā diennakts laikā. Pietam kanēlis paātrina vielmaiņu.

Pupas

Pākšaugi ir šķiedrvielu un olbaltumvielu avots. Uzvāri tos, pievienojot nedaudz sāli. Vari ēst siltu vai aukstu. Garšīgi un remdē apetīti uz vairākām stundām.

Zaļā tēja ar piparmētru
Bieži vien mēs izsalkumu sajaucam ar slāpēm, tāpēc regulāri uzņem šķidrumu. Šis zaļās tējas un piparmētru dzēriens lieliski veldzē slāpes šajā karstajā laikā, kā arī uzlabo vielmaiņu un nesatur kalorijas. Pagatavošana ir vienkārša, pievieno zaļo tēju un piparmētras, aplej ar aukstu ūdeni un vari pievienot ledus gabaliņus. Ja vēlies, pievieno arī citronu.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.