1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kā veikalā pareizi izvēlēties smaržas? Desmit soļi pretī tev tīkamākajam aromātam

 

phu-nu-today-lam-dep-voi-vaseline-6

Ieejot jebkurā parfimērijas veikalā Rīgā vai jebkur citur pasaulē, jūs nekavējoties ar smaržām apšļāks samāksloti smaidoša sieviete. Tad jūs mēģinās tās piespiest nopirkt. Tomēr labāka ideja ir jau laikus sagatavoties smaržu meklējumiem un nopirkt tieši tādas, kādas vēlaties jūs.

Vīriešu dzīvesstila žurnāls GQ apkopojuši desmit punktos padomus un soļus kā tikt pie smaržām.

1. Izvēlies smaržas vienatnē.

Tu neesi ieradies nopirkt smaržas, kuras patiks tavai draudzenei vai čomam. Tu esi ieradies lai tiktu pie smaržām kuras patiks tieši tev!

2. Tajā dienā nelieto dezodorantu.

Dezodorants vai citas smaržas maldinās tavu degunu. Tu vēlies savus smaržu meklējumus veikt no “baltas lapas”.

3. Pajautā pārdevajai vienu jautājumu: “Kuras smaržas jums šeit ir mīļākās?”

Ja viņa robotiski sniedzas pēc tuvākās smaržas pudelītes, skaidrs, ka viņa saņem īpaši par šī zīmola pārdošanu. Dodies tālāk. Tu vēlies pārdevēju kurš būs pret tevi godīgs. Un pat ja tev nepatīk viņas izvēlētā smarža, tas nozīmēs, ka viņa nemēģina tev iesmērēt smaržas tikai lai tiktu pie neliela algas pielikuma.

4. Esi savu smaržu meklējumu procesa noteicējs.

Ja tu vari atcerēties tikai vienu lietu šajā misijā, tad lai tā šī – tevi ir maks, tāpēc tu esi galvenais! Pirms pārdevēja sāk tevi nokraut ar smaržām, dod viņai iespējami daudz norādījumus – pat tik vienkāršus kā “Nevēlos smaržot pārāk saldi” vai “Vēlos svaigu aromātu” – lai viņa spētu atrast tavai gaumei tīkamākās.

5. Neļauj smaržas uzpūst tev virsū.

Pārdevēji apgalvos, ka smaržām ir savādāks aromāts uz tevis nekā uz paraudziņa. Tie ir meli un tā ir lieliska iespēja visu atlikušo dienu nostaigāt ar smaržām, kuras tev riebjas. Tādēļ smaržas izmēģini tikai uz paraudziņiem.

6. Nekautrējies teikt “nē!”.

Pārdevēji visticamāk nekavējoties jūs nobērs ar smaržu paraudziņiem. Tādēļ nekautrējies bieži teikt “nē!” – pārdevēja netiks aizvainojota, jo viņa šīs smaržas neražo, bet tikai pārdod. Lai smaržas, kuras tev patīk nesajuktu ar netīkamajām, liec lai nepatīkamās izmet miskastē.

7. Neesi zīmolu snobs.

Pat ja dārgas Prada smaržas neatbilst tavam neformāļa stilam, iespējams šī zīmola smaržas ir tieši tas ko tu meklē. Īsāk sakot, dod visiem vienlīdzīgas iespējas.

8. Bet būt pudelīšu elitāristam nav ne vainas.

Varbūt tu nevēlies smaržas, kuru pudelīte uz tava skapīša atgādina estētisku stikla dzimumlocekli. Tas ir tikai normāli šajā jautājumā būt izvēlīgam.

9. Izvēdini savu galvu un degunu.

Savas izvēles samazini līdz diviem pēdējiem variantiem un pusstundu apdomā gala izvēli. Aizej apskaties kaut ko citu veikalā. Izšķirsti žurnālu. Rezultātā tavs deguns atpūtīsies un tu būsi gatavs pirkumam.

10. Pasmaržo pēdējoreiz un izlem – kuru no šiem aromātiem tu vēlētos labāk sajust visas dienas garumā?

Izvēlējies? Labi. Ej atpakaļ uz parfimērijas veikalu, iepriecini pārdevēju ar savu lēmumu kaut ko pirkt un pamet veikalu lai beidzot ieelpotu svaigu gaisu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.