1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Viņa savu sunīti izmeta pa automašīnas logu. Pienācis laiks par to samaksāt…

 

1

Pagājušā gada septembrī trīs Ņujorkas iedzīvotāji gāja pa ceļu un pēkšņi izdzirdēja, ka netālu skumji kauc suns. Viņi sekoja skaņai un noskaidroja, ka skaņa nāk no polietilēna maisiņa, kas mētājās ceļa malā. Atverot maisiņu, puiši atkāja tur asiņainu 3 mēnešu vecu maltiešu suni. Nezaudējot ne sekundi laiku, viņi nabaga sunīti nogādāja slimnīcā.

Klīnikā sunītim tika diagnosticēti lūzumi galvaskausā un augšstilbā, smadzeņu satricinājums un daudzkārtēji sasitumi. Vetārsti patiesi baidījās par sunīša dzīvību, bet tomēr spēja viņu izārstēt.

2

Pa to laiku cietsirdīgā izturēšanās pret suni nāca atklātībā. Kādas patversmes brīvprātīgie, kuri izlēma parūpēties par sakropļoto sunīti, savā Facebook lapā izlika atrastā sunīša stāstu un klāt pievienoja fotogrāfijas. Drīz vien pie viņiem vērsās kāds vietējais vetārsts, kurš dzīvnieku bija atpazinis. Izrādījās, ka dienu pirms traģēdijas,pie viņa pēc palīdzības vērsās kāda maltiešu suņa īpašniece, krievu emigrante Alsu Ivančenko. Sunim ar iesauku Sniegpārsliņa tika atklāta diezgan nopietna saslimšana, tomēr viņa saimniece atteicās no vetārsta pakalpojumiem, uzskatot tos par pārāk dārgiem.

3

Lieta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem tika nodota tiesā. Izmeklēšana noskaidroja, ka Alsu Ivančenko, nevēloties tērēt naudu slimā dzīvnieka ārstēšanai, nolēma vienkārši no tā atbrīvoties. Viņa ielika Sniegpārsliņu maisiņa un izmeta no mašīnas, kas brauca lielā ātrumā…

4

Tiesas procesi ilga vairāk nekā gadu, un pagājušajā nedēļā tiesa atzina 35 gadus veco Alsu Ivančenko par vainīgu. Viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu un piesprieda samaksāt sodu 21 795 dolāru apmērā. Turklāt viņai aizliedza turpmākos 15 gadus turēt jebkādu mājdzīvnieku. Sunīša ārstēšana viņai būtu izmaksājusi daudz mazāk…Starp citu, Alsu ne reizi neizteica nožēlu par savu rīcību. Acīmredzami, ka mājdzīvnieks viņai ir tikai vienreiz lietojams materiāls.

5

Tajā pašā laikā Sniegpārsliņu, pateicoties aktīvistu centieniem, ir izdevies pilnībā izārstēt un atrast viņai jaunus saimniekus. Viņa ir ieguvusi jaunus saimniekus un īpašniekus, kuri viņu patiesi mīl. Kopā ar jaunu dzīvi sunītis ieguva arī jaunu vārdu. Tagad viņu sauc Pipa.

6

Vienkārši grūti noticēt, ka cilvēki var būt tik cietsirdīgi pret saviem mājdzīvniekiem. Paldies Dievam, ka sunītim beigu beigās viss ir kārtībā! 

avots: givepaw.ru
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.