Kartupeļu biezenis ir favorīts uz mūsu galdiem. Ja jums biezenis garšo tik pat ļoti, kā mums, tad varat pagatavot gan rotājumu, gan otro ēdienu ar vienu ēdienu!
Jūsu uzmanībai piedāvājam kartupeļu ligzdiņu recepti, kuru pagatavošana neaizņems ilgu laiku, bet par šo ēdienu sajūsmā būs visi. It īpaši bērni!
Recepte:
Sastāvdaļas:
- 400–450 grami kartupeļi;
- 1 sīpols;
- 1 ola
- 50–70 grami cietais siers;
- 200–250 grami maltā vista gaļa vai sīki sagriezta gaļa;
- 1 ķiploka daiviņa.
- Izvārīt kartupeļus. No kartupeļiem izveidot biezeni. Pievienot olu, sāli un miltus. Sīpolu sagriezt smalki, apcept līdz kļuvis caurspīdīgs, pievienot malto vistas gaļu un ķiploku un cept līdz gatavs.
- Cepamajā pannā ielikt cepampapīru, apsmērēt ar sviestu. No uztaisītā biezeņa veidot ligzdiņas. Šeit var palīdzēt kulinārijas maisiņš. Ja tāda nav, tad biezeni likt ar karoti.
- Ligzdiņā ielikt pildījumu. Apbērt ar rīvētu sieru.
- Ligzdiņas cept 25-30 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pēc vēlēšanās servējot var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem.
Labu apetīti!