8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Saņem Ziemassvētku vecīša tērpu un ziedo skrienot

 
  1. decembrī plkst. 11:30 Rīgā, Doma laukumā norisināsies Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens. Ar dalības maksu katrs dalībnieks palīdzēs sniegt atbalstu 42 smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam – auklīšu dienesta nodrošināšanai. Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētais skrējiens jau astoto gadu pulcē gan ģimenes, gan uzņēmumu komandas. Par svētku noskaņu parūpēsies jauniešu koris Balsis Inta Teterovska vadībā un pasākuma vadītājs Valters Krauze.

Ziedo skrienot_1

Pieteikšanās labdarības skrējienam jau rit pilnā sparā vietnē www.ekase.lv. Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, savukārt studentiem un skolēniem virs 12 gadiem ziedojums ir 10 eiro. Ģimenes skrējienam var reģistrēties, veicot ziedojumu 30 eiro vērtībā. Uzņēmumus, skolas un citus kolektīvus aicinām sūtīt savus pieteikumus organizatoriem uz e-pasta adresi info@santafunrun.lv. Pieteikt dalību labdarības skrējienam iespējams arī pirms skrējiena starta Doma laukumā sākot no plkst.10:30.

 

Pulcēšanās skrējienam Doma laukumā sāksies jau no plkst. 11:00, pirms skrējiena uzņēmums Bosch pasniegs simpātiju balvas, un notiks kopīga iesildīšanās skrējienam. Savukārt mazākiem dalībniekiem būs iespēja pēc skrējiena pie lielās eglītes tikties ar Ziemassvētku vecīti.

Ziedo skrienot_3

Rūpes par Ziemassvētku vecīša tērpu uzņēmušies organizatori, jo dāvā to katram dalībniekam bez maksas. Ja vēlies skrējienam sagatavoties laicīgi un piemērīt kostīmu vēl mājās esot, dodies uz ERGO Latvija biroju Skanstes ielā 50, katru darba dienu no plkst. 9:00 līdz 17:00. Atceries paņemt līdzi apstiprinājumu no ekase.lv par veiktu reģistrēšanos skrējienam. Tērpus būs iespējams saņemt arī skrējiena dienā Doma laukumā sākot no plkst. 10:30. Ir paredzēti piemēroti tērpi gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Ziedo skrienot_4

Skrējiena distance ir 1,5 kilometri, bet, tā kā skrējējus vieno kopīgs labdarības mērķis, tad šīs nav sacensības uz ātrumu. Pieveic distanci kaut vai ejot! Tieši tādēļ īpaši aicinām piedalīties vecākus ar bērniem. Laipni gaidīti ir arī četrkājainie draugi.

Šogad Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena atbalsta arī Latvijas valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Visus saziedotos līdzekļus skrējiena organizatori nodos labdarības organizācijai Ziedot.lv, kas rūpējas par to, lai ziedojumi nokļūtu pie 42 ģimenēm, kurām ļoti noderēs kvalificētas auklītes atbalsts, kopjot smagi slimus bērnus.

Labdarības skrējiens nav iedomājams bez lielākiem atbalstītajiem un ziedotājiem. Pasākuma lieldraugs – uzņēmums Robert Bosch, un ikgadējie atbalstītāji apdrošināšanas sabiedrība ERGO, radošā aģentūra MĒMAIS, L-Ekspresis un Narvesen Baltija, jau pulcējuši savas komandas, kuras palīdzes īstenot šī gada mērķi. Skrējienu atbalsta arī SIA Ziemassvētku tirdziņš, uzņēmums Tim Kelly Group, Linstow Center Management, kā arī Pure Chocolate, sabiedrisko attiecību aģentūra Deep White, portāli Ekase.lv, TV24 un Draugiem.lv.

Līdzšinējos Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētajos Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 4000 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši gandrīz 75 000 eiro tādiem labdarības projektiem, kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram u.c.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.